Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Wall Street Journal: A Creative Tale [Kristal Elma 2014]

The Wall Street Journal: A Creative Tale [Kristal Elma 2014]

EMEA Multimedya Satışları Başkan Yardımcısı Will Wilkinson The Wall Street Journal'in dünyanın en büyük lüks dergisi olma macerasını aktardı.

Yılların en doğru ve itibar sahibi iş / ekonomi haberleri kaynağı olma ünvanını kıyasıya rekabetin en yoğun olduğu bir pazarda muhafaza etmek kolay değil. The Wall Street Journal ünvanını korumasını belli yaratıcı öngörüler yakalamasına borçlu ve Will Wilkinson da sunumda bu dönüm noktalarını paylaştı. Kuşkusuz sunumda en ön plana çıkan dönüm noktası 2008’den beri yayınlanan lüks hayat tarzı içeriğine odaklanan The Wall Street Magazine, diğer adıyla WSJ. oldu.

WSJ’nin hantal imajını kıran dergi, başka platformlara yatırım imkanı vermesi dışında hayat tarzı içeriklerinin ekonominin bizzat içinde olan kişilere erişmesi açısından büyük önem taşıyor. Günlük gazete, iPad ve WSJ.com mecralarından pek çok lüks ürün pazarlamacısına yer vermesi bir yana kaliteli gazetecilik hizmeti vererek okuyucunun bağlılığını koruması da WSJ’nin evriminde önemli bir denge unsuru.

Derginin yanı sıra güçlü iş birliklerine girişmesi WSJ evriminin bir başka parçası. Bunun bir örneği olan The Innovator Awards kapsamında sanat, tasarım, moda, eğlence, mimarlık ve teknolojiyi içeren, birden fazla ortamda (baskı, çevrim içi, video, canlı vs.) yapılan çeşitli etkinliklere imza attı. Wilkinson’a göre derginin de kapağına çıkan Gisele Bündchen ve Daft Punk’ın bu iş birliğini kutlama partisinde ekiple yer alması WSJ’nin önceden hiç umulmadığı bir noktaya geldiğinin göstergesiydi.

Dergiyle beraber akıllı hayat tarzı ürünlerinin ürün geliştirmedeki rolüne odaklanma, baskı, çevrim içi ve videoda küresel olarak büyüme, dijitalle beraber okuyucunun derdine sayfalarında güvenilir bir şekilde yer verme ve yaratıcılığın iş dünyasına katkılarını altını çizme WSJ’nin diğer yönelimleri.

Elde 200’den fazla yeni reklam veren,  derginin piyasaya sürüldüğünden beri reklam pazarında %300 artış ve son sekiz ayda 65 yeni reklam veren kazanımı dönüm noktasının somut noktalarından.

Wilkinson sunumdan Latin Amerika’ya atılma, markalara küresel anlamda baskı, dijital ve video içeriği veren WSJ Custom Studios ile yayıncılar ve markalar için daha hikaye odaklı sosyal medya video platformlarını bir sonraki dönüm noktaları olarak gösterirken, çok yakında The Reader’la da karşımıza çıkacağını işaret etti.

Görsel kaynağı: Bigumigu