Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo’nun Telefondan Kontrol Edilen Sürücüsüz Otomatik Park Sistemi

Volvo’nun Telefondan Kontrol Edilen Sürücüsüz Otomatik Park Sistemi

Volvo, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında otomobilin içerisinde sürücü olmadan park edilmesini sağlayan yeni otomatik park konseptini tanıttı.

Otomobil ve güvenlik kelimeleri birlikte telaffuz edildiğinde akıllara gelen ilk üretici kuşkusuz Volvo oluyor. 1959 yılında emniyet kemerini standart donanımda sunan ilk otomobil üreticisi olarak güvenli otomobillere doğru ilk adımı atan Volvo, o günden beri sürekli daha güvenli otomobiller geliştirmek için çalışıyor. İsveçli üretici bugün ise, aktif güvenlik sistemlerini daha fazla konfor sunmak için kullanıyor.

Volvo’nun son teknolojisi bir otomobilin içerisinde sürücüsü olmadan bir otoparkta park edilmesini sağlıyor. “Autonomous Parking” adı verilen sistemle park edilecek otoparkın özel sensörlerle donatılmasına ise gerek yok. Tek yapmanız gereken, otomobilden inmek ve telefonunuz üzerinden otomobilinize “Park Et” komutunu vermek. Gerisini Volvonuz hallediyor. Sakin bir şekilde otoparkı geziyor, uygun bir yer bulduğunda ise park ediyor ve size park ettiğini bildiriyor. Uygun park yeri ararken önüne çıkan insan, park etmeye çalışan bir başka otomobil gibi hareketli engellere karşı reaksiyon gösteriyor, hareketlerini dış ortam koşullarına göre düzenliyor.
İşlerinizi hallettiniz. Bu sefer, yine telefonunuzdan verdiğiniz “Beni Al” komutuyla Volvo’nuz park ettiği yerden çıkıp otomobilden indiğiniz lokasyona geri dönüyor.
Volvo yetkilileri “Autonomous Parking” konseptinin tahmin edilenden çok daha kısa bir zaman içerisinde seri üretim otomobillerde kullanılacağını söylüyor. Hatta 2014 yılının sonunda yeni XC90’da bu otomatik sistemin bir ön gösterimi niteliğinde olan otomatikleştirilmiş bir direksiyon sistemi kullanılacakmış.
Sistemin nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için aşağıdaki videolara göz atmayı unutmayın.