Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo’dan Bisikletçiler İçin Hayat Kurtaran Sprey

Volvo’dan Bisikletçiler İçin Hayat Kurtaran Sprey

Volvo, bu defa bisikletçilere gece görünürlük sağlayan spreyi “LIFEPAINT” ile karşımızda.

Volvo, “LIFEPAINT” projesiyle, bisikletçilerin ve yayaların trafikteki yerini daha görünür kılmak ve trafik kazalarının önüne geçmek amacında.

Volvo’nun Grey Londra ve Albedo 100 ile birlikte geliştirdiği projenin başrol oyuncusu bir sprey. Sprey gün ışığında hiç farkedilmezken, geceleri sıkıldığı yüzeye fosforlu bir görünüm kazandırıyor ve parıl parıl parlıyor. Özellikle yayalar ve bisikletçiler için düşünülmüş ürün, her türlü yüzeye sıkılabiliyor. Üstüne sıkılan malzemeyle hiçbir etkileşime girmeyen ürün, istenildiğinde yıkanabiliyor ve yaklaşık 1 hafta işlevini sürdürebiliyor.

27 Mart’tan itibaren İngiltere’nin Londra ve Kent bölgelerinde pilot uygulaması başlatılan kampanyada LIFEPAINT’ler ücretsiz olarak bisikletçilere dağıtılıyor. Eğer uygulama tutarsa kampanyanın tüm İngiltere’ye ve Volvo’nun faaliyette olduğu diğer ülkelere yayılması planlanıyor.

Volvo’nun projesini görünce Türkiye’deki bisiklet kültürünün zayıflığını, trafikte sivrisinek muamelesi gören bisikletçiler ve motorcuları düşünmeden edemedim. Bisiklet yollarının bile henüz pek amacına ulaşamamış olduğunu düşünürsek, spreyden önce bir fırın ekmek yememiz lazım. Sonra gerekirse spreyimizi de sıkarız.

Yönetmenliğini Andrew Telling’in yaptığı proje videosunda ürünün uygulamalarını ve trafik kazalarından ucuz kurtulmuş bisikletçilerle yapılan röportajları bulabilirsiniz.

Güncelleme: 24 Aralık 2016 15:39

Volvo, Lifepaint’i internet mağazası üzerinden satmaya başladı. Ürünün satış fiyatı ise 13 euro olarak belirlenmiş.

Manşet görseli: Volvo