Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vine’ın Yatırımcılarından Kolektif Fotoğraf Albümü: Albumatic

Vine’ın Yatırımcılarından Kolektif Fotoğraf Albümü: Albumatic

Albumatic, etkinlikler için fotoğraf albümü oluşturup arkadaşlarınızı da katkıda bulunmaya çağırabileceğiniz bir mobil uygulama.

Albumatic, herhangi bir fotoğraf albümü yarattığınızda insanların da fotoğraf ekleyerek katkıda bulunabildiği bir sosyal fotoğraf albümü uygulaması. Siz bir albüm yarattığınızda arkadaşlarınıza bildirim gönderiyor, diyelim ki bir ev partisi yapıyorsunuz ve Albumatic’te fotoğraf albümü yaratıp ismini koydunuz, uygulamanın haberdar ettiği arkadaşlarınız partiden haberdar oluyor ve ortamın fotoğraflarını görüp gelmeye karar veriyor. Tabii partiye katılmayanlar da fotoğraflarınızı görmeye devam ediyor. Gerçek zamanlı olarak etkinliği paylaşmış oluyorsunuz böylece.
Fakat uygulamanın havasını biraz söndüren kısım, yalnızca Albumatic arkadaşlarınızla bu albümü oluşturabiliyor olmanız. Eğer bir fotoğraf albümü oluşturup, herhangi birinin etiket veya kelime aramalarıyla o albümü bulmasına ve fotoğrafla katkıda bulunmasına imkan sağlasaydı her türlü dev organizasyonun mobil dünyadaki merkezi olurdu herhalde. Ama bir yandan da tanımadığınız herkesin bir etkinlik için gönderdiği tüm fotoğrafların bir fotoğraf çöplüğüne dönüşmesini engelliyor diyebiliriz. Partiden sonra herkes fotoğrafları e-posta ile göndermeye çalışmasının birkaç adım ötesi.


Bir müzik festivalinin ya da dev bir organizasyonun Twitter’da, Instagram’da paylaşılmış etiketli fotoğraflarını aramak, Facebook’ta etkinlik sayfasında kaybolmak istemeyiz, Bir an buna çözüm getiren bir uygulama olduğunu düşündürse de, sonra zaten Albumatic’in filmini izleyince de bu rekabetten çok uzak, elinden telefonu düşürmeyen çok genç kitlenin sosyalleşmesi amacı güttüğünü görüyoruz.

Düğün, nisan, konferans, kongre, parti.. Aklınıza ne tür bir organizasyon geliyorsa hepsi için ideal bir uygulama, tabii eğer Albümatic uygulaması kullanıyorsanız ve arkadaşsanız.
Uygulamanın tasarımının sadeliği ve mümkün olduğunda hızlı olması en çok özen gösterilenlerden.