Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vine ile Milyoner Olma Hikayesi

Vine ile Milyoner Olma Hikayesi

Vine fenomeni Jerome Jarre, milyoner olma yolundaki hikayesini bir video ile anlattı.

İnternet her kullanıcısına eşit imkanlarla düşüncelerini aktarma imkanı sunuyor. Her birey istediği alanda bilgiye ulaşıp dilediği platformda düşüncelerini paylaşabiliyor. Blog ve sosyal ağlar ise düşünceleri aktarmak için uçsuz bucaksız bir altyapı sağlıyor. Bireyler bu küresel ağa, kullanmak istediği ölçüde dahil oluyor.

2000’lerin ortasında Blogspot, WordPress gibi platformlar bireysel içerik üretmek için popüler platformlarken Twitter, Tumblr gibi ağlar bu algıyı değiştirerek yeni bir trend oluşturdu. Mikro blog, görsel tabanlı blog gibi küçük alt kümelere bölündü. Myspace, Facebook gibi sosyal ağlardaki takip etme modeli bloglarda aktif olarak uygulandı. Böylece blog kültürü yeni trend ile birlikte birer sosyal ağ haline geldi. Bu etkileşim, içerik üreticilerini takipçileriyle dialog kurmasını ve tepkilerini birinci elden gözlemleme imkanı sağladı.

https://vine.co/v/MlnIQYI0KTX/

Mikro blog trendinin kullanıcı alışkanlıklarını değiştirdiği bir diğer nokta ise düşünceleri kompakt ve doğrudan iletilmesi oldu. 140 karakter ile bir düşünceyi anlatmak için cümle yapılarını değiştirerek iletişim şeklini de değiştirdi. Ocak 2013’te Vine’ın video içerik platformları arasına katılması mikro trendini görsel içeriklere entegre etti. 6 saniyelik videolarla anlatılmak istenileni doğrudan aktarmaya yönlendiriyor kullanıcıları.

Vine’ın kullanıcı alışkanlıklarındaki bu değişikliği yaratıcı isimlerin de farklılaşmasını sağladı.
GrapeStory reklam ajansı da bu alternatif iletişim tekniğini kullanarak hizmet vermeye başladı. Bunun yanı sıra bireysel kullanıcılar da ürettikleri içerikler sayesinde ortalamanın üzerinde takipçiye sahip oldu. Jerome Jarre, uluslararası hayran kitlelesine sahip Vine fenomenleri arasında. Bu insanları özel kılan etkenler ürettikleri içerik olduğu için hayranları da onları içerikleri üzerinden değerlendiriyor ve bağ kuruyor. Görsel tabanlı sosyal ağlar insanlar arasında doğrudan ve samimi bir bağ kurulması için altyapıyı sağlıyor.

https://vine.co/v/OajtMDxFbtY/

Jerome Jarre şu anda Vine üzerinde 7.5 milyon takipçiye sahip. Hayatındaki bu önemli değişiklik onu beklemediği noktalara gelmesine neden oluyor. 24 yılını Vine’dan önce, Vine’dan sonra ve 1 Milyon Dolar değerindeki iş teklifinden sonra başlıklarıyla üç bölüme ayırarak bir video oluşturuyor. Video; düşüncelerini, insanlara söylediklerini ve nasıl yaşamak istediğini bir mikro blog kullanıcısına yakışır şekilde anlatıyor. Sade ve doğrudan.

Görsel; Youtube