Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Venezuela Sokaklarındaki Görünmez Polisler

Venezuela Sokaklarındaki Görünmez Polisler

Görünmez polisler, dünyanın en çok cinayet işlenen Caracas'ın El Hatillo bölgesinde, halkın can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Polislerin görünürlüğü, dünyanın en tehlikeli ülkelerinde bile suç oranının düşmesinde büyük rol oynuyor. Sokaklarda daha çok polis olmasının Venezuela’nın en büyük şehri Caracas’ın en tehlikeli bölgesi olarak bilinen ve günde 11 cinayet işlenen El Hatillo’da nasıl bir fark yaratacağını görmek isteyen J. Walter Thompson Caracas, bu bölgedeki insanların can güvenliğini artırmak için sosyal bir deney hazırladı.

El Hatillo, ihtiyacı olan polis gücünün çok azına sahip. Bölgede 400 polisin görev yapması gerekirken, teşkilatta yalnızca 150 civarında polis görevlisi bulunuyor. Bölgedeki polis araçlarının sayıca az ve bir çoğunun kullanılamaz durumda olması, güvenlik güçlerinin işini zorlaştıran diğer handikaplar arasında yer alıyor. El Hatillo’da yaşayan insanlar, öldürülme ihtimallerini göz önünde bulundurarak yalnızca çok gerekli olduğu zamanlarda dışarı çıkıyor.

JWT Ccs’den bir ekip, tehlikenin kol gezdiği El Hatillo sokaklarını bölge halkı için nasıl daha güvenli hale getirebileceğini düşündü ve “The Invisible Police” (Görünmez Polis) kampanyası için kolları sıvadı. Eski bir polis aracı birkaç ufak tamirat geçirdi ve araç bölgenin önemli noktalarına bırakıldı. Ardından etrafa gözetleme kameraları yerleştirildi.

Polis aracının varlığı bile, halkın kendini güvende hissetmesini sağladı. Daha önce sokağa çıkmaya korkan insanlar, günlük hayatlarına geri döndü ve evlerinden çıkmaya, sokaklarda korkusuzca dolaşıp hayata karışmaya başladı. Alınan sonuç, sosyo-ekonomik ve politik krizin tam ortasında bulunan Venezuela halkının da dikkatini çekti ve dile getirilmeyen bir sorun: Merkezi Hükümet’ten Venezuela’daki tüm şehirler için gerçek polis desteği alınması ve polis otomobili mezarlığı haline gelen parktaki araçların tamiri için de bütçe ayrılması gerekliliği duyrulmuş oldu.

Kaydedilen kampanya filmi sayesinde #MoreRealCops insiyatifi virale dönüştü ve ilk hafasında 1 milyon izlenme rakamına ulaştı. Sosyal mecralarda ülkede en çok konuşulan konular arasında üst sıralarda yerini almayı başararak ulusal ve uluslararası medyanın yanı sıra ünlülerin de dikkatini çekti.

Kampanyanın case study videosu:

Künye:

Ajans: JWT Caracas
Yönetici: Roberto Pol
Genel Hesap Yöneticisi: Tatiana Ferro
Yaratıcı Yönetmenler: Javier De Bourg, Sergio Sánchez
Sanat Yönetmenleri: Javier De Bourg, Agustín González, Alejandro Bolivar, Luis Rojas
Metin Yazarları: Sergio Sánchez, Jesús Franco, Leomary De Lima
Hesap Yöneticisi: Anabel Salgueiro
Sosyal Medya Yöneticisi: Daniela Franco
İçerik Yöneticisi: Jenire Sánchez
Stratejik Planlama: Gustavo Behrens
Sosyal Yaratıcı Yönetici: Astrid Machado

WHISKEY FILMS (Prodüksiyon)
Yönetmen: Evans Briceño
Yetkili Yapımcı: Juan Bernardo González
Yapım Yönetmeni: Laureano Frontado
Genel Yapım Yönetmeni: Guillermo “Churro” Pérez
Görüntü Yönetmeni: Antonio Garcia
Yönetmen Yardımcısı: Carlos Luis Betancourt
Yapımcılar: Wendy Quila, Pedro Rios, Francisco Pareja
2B Animasyon: Yeixon Rodriguez
Renklendirme: Blue Post
Işık Teknisyeni: José “Chaka” Ojeda
Kameramanlar: Jean Delgado, Abraham Cova.
Müzik: Luis Miguel Emmanuelli Music ve Sound Design

Görsel: YouTube