Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Velev Ki Bu ATM’ler Gay!

Velev Ki Bu ATM’ler Gay!

Avustralyalı banka ANZ, sponsoru olduğu "Sydney’s Gay and Lesbian Mardi Gras Festival"ini duyurmak için ATM'lerini birer "GAYTM"e çeviriyor

Türkiye’de LGBT (Lezbiyen, Gay, Transeksüel Topluluğu) sesini en çok Gezi Olayları sırasında duyurmuş olsa da, yurt dışında durum böyle değil. LGBT etkinliklerine önem veriliyor ve markalar bu etkinliklere sponsor oluyor. Örnek; Avustralyalı banka ANZ, sponsoru olduğu “Sydney’s Gay and Lesbian Mardi Gras Festival”ini duyurmak için ATM’lerini birer “#GAYTM”e çevirmiş.

ANZ Bankası, Sidney’de yapılacak gay festivaline dikkat çekmek için hazırladığı kampanyada; 10 ATM’sini farklı konseptlerde dekore ederek birer “GAYTM”e çevirmekle kalmamış bir de onlara isim vermiş. Parlak taşlarla hazırlanana “Hello Sailor”, bıyık desenli olana “Mo Town” ve dövme desenli olana “Pink Ink” denilmiş. Bu ATM’lerde işlem yapanlara da “Cash out and proud” yazılı fişler verilmiş.

Kampanyanın en iyi tarafı ise ANZ kart sahibi olmayanlardan alınan komisyon paralarının, Twenty10 isminde LGBT gençliğini destekleyen sivil toplum kuruluşuna bağışlanacak olması. ANZ Bankası, 2 Mart’ta gerçekleşecek Sidney LGBT etkinliğine tam sekiz yıldır sponsor oluyor. Şimdi düşünsenize, Türkiye’de bir bankanın böyle bir kampanya yaptığını?