Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uykucuları Fırlatarak Uyandıran Yatak

Uykucuları Fırlatarak Uyandıran Yatak

Youtube kullanıcısı Colin Furze, sabah kalkmak bilmeyenleri mum gibi ayağa dikecek bir yatak geliştirdi.

Dünya üzerindeki 7 milyar insanı her konuda olumlu ve olumsuz olarak ikiye ayırabiliyoruz. Hatta gri bölgeyi yok sayıp “İnsanlar ikiye ayrılır,” diye başlayan ve ilişki, iş, kişisel tercihlere değinip her türlü ayrıma gidebiliyoruz. Lizbonlu sanat yönetmeni Joao Rocha da iki tip insan olduğunu ispatlayan illüstrasyonlar hazırlıyor.

İnsanları ikiye ayıran bu gruplamada çoğunluğun hangi tarafta olduğuna karar verebildiğimiz ayrım ise “erken saatte, tek seferde uyanabilenler ve uyanamayanlar.” Çünkü sabah kolayca uyanan insanları kişisel olarak bulup tek tek takdir edesim geliyor.

Youtube kullanıcısı Colin Furze, geliştirdiği The High Voltage Ejector Bed ile sabah uyanma sorununa kökten bir çözüm getiriyor. Hazırladığı mekanizma ile masa başındaki saat çalmaya başladığı an sirenler ötmeye başlıyor ve yatak pistonlarla havaya kalkarak sizi dışarı atıyor. Sanılmasın ki yataktan aşağı doğru nazikçe ittiriyor. Tam anlamıyla yataktan dışarı fırlatıyor!

Şiddetini arttırarak deneyler yapan Colin Furze, hızını doğru seviyede ayarladığında uyanırken giyinebiliyor bile!

İngiliz kahve markası Taylors Coffee‘nin sponsorluğunda hazırlanan proje, sınırlı sayıda üretilen yüksek kafeinli uyku sersemliğine patlayıcı etki yaratan kahvelere de referansta bulunuyor.

Yatağın yapım aşaması;

Görsel; Youtube