Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Unutulmaz Pozisyonları ilk hatırlayan OK!

Unutulmaz Pozisyonları ilk hatırlayan OK!

Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada reklam yaratıcılarının en büyük korkusu daha önce yapılmış bir fikri uygulamaya geçirmek, taklit iş yapmış olmak korkusudur.

Dünyaca ünlü, ödüller almış, literatüre girmiş ya da bir şekilde aynı sektördeki markalar tarafından yapılmış işlerin taklitini yapmak ziyadesiyle affedilmez davranışlardır. Ancak pratik olarak tüm dünyada yapılan işleri takip etmek mümkün olmadığından bazen dünyanın öbür ucundan ve kelalaka bir sektörden sizin işinize benzer bir iş önünüze sürülebilir ve bir anda -belki de- haksız yere taklitçi konumuna düşersiniz.

Şu an benim Londra’daki JWT’deki meslektaşlarıma yapacağım gibi 🙂

OK’in “Unutulmaz pozisyonlar” kampanyasını göreniniz var mı bilmiyorum. Kampanya dahilinde iki reklam filmi yapıldı. Biri Arjantinli Maradona’nın diğeri ise Türkiye’nin olmak üzere unutulmaz iki dünya kupası golü OK paketçikleri tarafından yeniden canlandırıldı.

Türkiye-Güney Kore maçındaki pozisyonun filmi bu:

Bu kampanya yayında girdikten sonra 27.05.06’da ise İngiltere’de KitKat’ın bu filmi yayına girdi.

Bu filmin yeniden canlandırdığı pozisyon ise 1966 Dünya Kupası finalinde İngilizlerin aslında gol olmayan bir golla kupaya uzanmalarını sağlayan pozisyondu. Orijinal görüntüler de bu:

Hatta bu iki filmin sonrasında bir İngiliz filmi daha ortaya çıktı. ITV’nin filmi de “Unutulmaz Pozisyonlar” üzerineydi, tek farkı bu pozisyonların “hatıra” olma özellği üzerine gidiliyordu.

Ne diyelim? İngilizler bizi taklit mi ediyor acaba? Bir esinlenme var mı sizce?