Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Mimarlar Tarafından Tasarlanan Otobüs Durakları

Ünlü Mimarlar Tarafından Tasarlanan Otobüs Durakları

Japonya, Çin, Norveç, İspanya, Şili, Belçika ve Rusya’dan 7 mimar ve mimarlık firması, “Avusturya’nın bir köyüne otobüs durakları yapma” amacı etrafında birleşmiş.

“Ah şundan bizim memlekette de olsa” dediğimiz o kadar çok ‘temel ihtiyaç’ var ki, yurtdışındaki bir tasarımı görüp “şundan bizde de olsa ya” demek şımarıklık gibi gelmeye başladı. Avusturya’nın köyüne yapılmış otobüs duraklarını görünce de böyle hissettim. Her biri ünlü bir mimarın tasarımı olan otobüs duraklarına bakıp iç çekerken ve “bizde de olsa ya” derken, bizim memlekette bu işlere karar veren resmi abilerden birinin hayali omzumda beliriverip “ne gereği var” diyerek bütün havayı dağıttı. Böyle şeyler olsa, tasarımı hayatın içine sokabilsek, insanlara bu tasarımlarla ‘değerli olduklarını’ hissettirebilsek…

Japonya, Çin, Norveç, İspanya, Şili, Belçika ve Rusya’dan 7 mimar ve mimarlık firması, “Avusturya’nın bir köyüne otobüs durakları yapma” amacı etrafında birleşmiş. Ve her biri kendi bakış açısına göre duraklar tasarlamış. Tasarımlara aşağıda göz atabilir, içeriğin kaynağı olan dezeen.com’da da konuyla ilgili detayları bulabilirsiniz.


Sou Fujimoto


Smiljan Radic


Rintala Eggertsson Architects


Alexander Brodsky


Architecten De Vylder Vinck Taillieu


Wang Shu ve Lu Wenyu (Amateur Architecture Studio)


Anton Garcia-Abril ve Debora Mesa (Ensamble Studio)