Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Mimari Yapılar Kedi Evi Olursa

Ünlü Mimari Yapılar Kedi Evi Olursa

Poopy Cat, simge niteliğindeki ünlü mimari yapılardan esinlenerek geri dönüştürülmüş kartondan 7 farklı kedi evi modeli geliştirdi.

Amsterdam’lı tasarım firması Poopy Cat simgesel mimari yapılarından esinlenerek kedi evleri tasarladı. “Kediler için, kedilerle” sloganıyla yola çıkan ekip, kedilerin kutularla oynamaya olan düşkünlüğünü bir tasarım verisi olarak aldı ve geri dönüştürülmüş karton kullanarak, görsel olarak alışık olmadığımız kedi evi fikirleri ortaya koydu.

Tasarım serisinde toplam 7 adet ünlü mimari yapının karton maketleri karşımıza çıkıyor. Bunlar: Kremlin Sarayı, Eiffel Kulesi, Beyaz Saray, Büyük Gize Sfenksi, bir Maya Tapınağı ve son olarak da bir Budist Tapınağı olan Pagoda.

Karton kutunun talimatlara uygun olarak katlanması ve çeşitli yerlerde geçme sağlayan parçalar ile ürün birleştiriliyor. Yetişkin bir insan ağırlığını dahi taşıyabilen kedi evleri, kobay faresi, küçük ya da yavru köpekler gibi diğer hayvanlara da hitap edebiliyor. Nisan ayında bir Kickstarter projesi olarak sunulan tasarım, hedeflenen 30.000 Euro’luk bağışı bitime 17 gün kalmasına rağmen şimdiden aşmış durumda.

Kedinizin Tac Mahal’de oturması, Beyaz Saray’dan sizi izlemesi ya da Eiffel kulesine tırmanması fikri oldukça eğlenceli. Poopy Cat, hem sıradan dikdörtgen bir kutudan sıkılmış kedi ya da köpek için yeni bir deneyim, evler için de çevre dostu neşeli bir dekoratif öge tasarlamış. Kickstarter’dan projeye destek vermek için burayı tıklayabilirsiniz.

Görsel: Poopy Cat