Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Universal Music Ürün Yerleştirmeyi Teknolojiyle Birleştiriyor

Universal Music Ürün Yerleştirmeyi Teknolojiyle Birleştiriyor

Universal Music Group, MirriAd ajansı ile anlaşarak müzik videolarında ürün yerleştirmenin önünü açıyor.

Müzik videolarında ürün yerleştirmenin tarihçesi 30 yıl önceye dayanıyor. İlk olarak Cyndi Lauper’in ikonik parçası Girls Just Want to Have Fun’ın klibine yerleştirilen mısır gevreği ile başlıyor. Ardından pek çok plak şirketine de yayılıyor bu reklam modeli. Dr. Dre ve Die Antwoord ise son dönemki videolarında Beats kulaklıklara yer veriyor. Keza Will.i.am’in de pek çok videosunda çeşitli markalara rastlamak mümkün. Bu yılki Oscar Ödül Töreninde ise Note 3 yerleştirmesiyle çekilen selfie gündemi bir hayli meşgul etmişti.

Müzik videolarında ürün yerleştirme bu kadar genişlemişken Universal Music Group bunu bir adım öteye taşımak için gönüllü oluyor. MirriAd ajansı ile birlikte videoları dijital olarak elden geçirip arka plandaki tüm içerikleri değiştirmeye olanak tanıyor. Bunun ilk aşaması Avicii’nin bir klibinde Grand Marnier kullanmak olacak.

Müzik videolarına karşı olan algımızı ne kadar değiştireceğini öngöremesek de reklamverenler ve ajanslar için farklı bir iletişim yöntemi haline gelecek müzik videolarında dijital ürün yerleştirmek.

Görsel; Vimeo