Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Univer’sel: Dünyayı Tuzla Tanımlayan Sergi

Univer’sel: Dünyayı Tuzla Tanımlayan Sergi

Japon sanatçı Motoi Yamamoto, Fransa’da ortaçağ dönemine ait kalenin zeminini, yalnızca tuz kullanarak sanat eserine dönüştürdü.

Sanat eserlerini kilolarca tuz kullanarak yaratan ve büyük bir özenle geniş ölçekli zemin yerleştirmeleri yapan sanatçı Motoi Yamamoto’nun 2013 yılında Mint Museum‘da çalışmaları “Floating Garden” ve “Return To The Sea: Labyrinth” Fransa’ya taşındı.

Yamamoto’nun çalışmaları, 13. yüzyılda inşa edilen Aigues-Mortes kalesinde, 17 Mayıs’ta kapılarını açan “Univer’sel” sergisinde sanat severlerle yeniden buluşmaya başladı. Sanatçının Floating Garden adlı çalışması, yuvarlak bir odaya yerleştirildi.

Nakış gibi işlenen ve ilk bakışta bulutları ya da köpüren dalgaların yer aldığı bir anaforu anımsatan çalışma, ziyaretçileri büyük ilgisini çekiyor. Odanın zeminine boylu boyunca kaplayan ve çevresinde yürüme alanı bırakılmayan bu esere yalnızca uzaktan bakılabiliyor.

Japon sanatçının 2. çalışması Labyrinth ise kalenin etrafı surlarla çevrili taş koridorlarından birine yerleştirildi. Bu eserde ise; tepeyi andıran bir kütle ve ileriye doğru bakıldıkça daha da ince detaylarla uzayıp giden bir labirent yer alıyor.

Yamamoto eserlerinin sergilendiği Univer’sel, meraklıları tarafından 30 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Labyrinth:

Mint Museum 2013 – Floating Garden:

Görsel: James Martin, YouTube