Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ufacık Yağmur Simülasyonu İle Davetiye

Ufacık Yağmur Simülasyonu İle Davetiye

Norveçli ajans, Oslo'daki yeni ofisinin açılışı için su ile belirginleşen mesaj konseptini yaratıcı bir şekilde kullanmış.

MK Norway, Norveç/ Bergen’de kurulmuş bir ajans. Bergen de bitmez tükenmez yağmurlarıyla ünlü bir şehir. Ajans, Oslo’da açacağı yeni ofisi için insanları Bergen’i tanımlayan bir öğe ile yaratıcılığı harmanlayarak davet etmeyi seçmiş. Davetlilere sıradan bir davetiye göndermektense siyah ufak bir kutunun içine bir bulut ve kart yerleştirerek, mesajını suda ortaya çıkan bir yazı ile iletmiş.

Kutunun içindeki kart “Rain is coming” yazısı dışında ilk başta boş görünse de, kutuyu alanlar bulutu kartın üzerine doğru sıktıklarında ufacık bir bir yağmur simülasyonu yaratmış oluyorlar ve kartın üzerindeki suya duyarlı mesaj belirginleşiyor.

Bu aslında “suya maruz kaldığında belirginleşen mesaj” konseptiyle yapılan ilk iş değil. Neredeyse aynı yöntemler Fiat’ın yağmur yağdığında ortaya çıkan kampanyasında ve Cebu Pacific Havayolları’nın “Şuan Filipinler’de Hava Güneşli” kampanyasında da kullanılmıştı. Hepsinden önce ise iki sokak sanatçısının bu tekniği kullanarak sokaklara yazdığı mesajları şuradan hatırlayacaksınız.