Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uber’dan Hayvanseverlere Zeytin Dalı: UberPET

Uber’dan Hayvanseverlere Zeytin Dalı: UberPET

Uber, hayvan dostlarıyla birlikte seyahat edecek olan yolcular için özel servisi UberPET'i hizmete soktu.

Zengin araç çeşitliliğiyle her yaşam tarzına ve ihtiyaca ulaşım çözümü sunan Uber, lüks araçlardan büyük hacimli geniş araçlara ve hatta taksi gibi günlük kullanıma kadar farklılaşan modeller sunuyor. Geçtiğimiz aylarda çocuklu ailelere yönelik çocuk oto güvenlik koltuklu uberAİLE’yi kullanıma sunan Uber, şimdi de diğer aileleri ağırlamaya hazırlanıyor. UberPET ile evlerini ve hayatlarını insan dışı canlılarla paylaşan yolcular da rahatça yolculuk yapabilecek.

Mobil doğaları ve diğer canlılara göre açık havada da yoldaşlık yapabilmeleri yönünden genellikle köpeklerle çıkılan bu yolculuklarda şahsi aracınız yoksa ulaşım için pek fazla seçeneğiniz kalmıyor. Ya vapur gibi hayvanların asgari sorgu sual ile girebildiği ulaşım araçlarını kullanacaksınız ya da şansınız yaver giderse taksicileri ikna edeceksiniz. UberPET ise koruyucu koltuk kılıfı, tüy temizleyici, ıslak mendil gibi ekipmanlarla iki taraf için de konforlu yolculuk sunuyor. UberXL ile aynı şekilde ücretlendirilen hizmet 6 Haziran’da hizmet vermeye başladı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Uber, UberPATILER isimli bir kampanya başlatmış ve 9 yavru köpekle ofis ziyareti yapacağını açıklamıştı. Ancak köpeklerin bu şekilde gezdirilecek olması ve 15’er dakikalık sürelerle ofisler arasında şirin bir oyuncak hissi yaratacak olması tepki toplamıştı. Bunun üzerine ise Uber, kampanyayı hayata geçirmeden iptal etme kararı almıştı. UberPET ise şu an sunduğu hem gerçekli zemin hem de hayvan sömürüsünden uzak tavrıyla hayvanseverlere ve hayvanlara uzatılmış bir zeytin dalı niteliğinde.

Görsel: Uber