Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uber ve Apple Pay Anlaşmasıyla Tek Parmakla Yolculuk

Uber ve Apple Pay Anlaşmasıyla Tek Parmakla Yolculuk

Uber, Apple Pay ile ödeme kabul eden uygulamalar arasında farklı bir model geliştirdi.

Dünyanın 46 ülkesinde akıllı telefon ile taksi hizmeti veren Uber, verdiği hizmet kadar onun sunumuna da özen gösteriyor. Toronto’da hizmet vermeye başlarken, tanıtımını yerel bir sanatçı olan deadmau5’u bir geceliğine sürücü koltuğunda ağırlayarak yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde de kullanıcıların yolculuk boyunca müzik tercihi yapabildiği bir sistem için Spotify ile anlaşma sağlamışlardı.

Uber tarafında bu tip sosyal entegrasyonlar yaşanırken, Apple Pay de çeşitli zincir restoranlarla anlaşarak kullanılabilirliğini arttırıyor. Yapılan çalışmalar dijital ödeme yöntemlerinin geleceği şekillendireceğini gösteriyor. Gelecek nesiller bu tip ödemelere aşina yetişirken eski nesiller de uyum süreci yaşıyor.

Dijital ödeme teknolojileri büyük bir hızla gelişirken Uber de bu sistemi kendi formatına dahil ediyor. Apple Pay ile ödeme sırasında kredi kartı bilgisi, isim soyisim gibi kişisel bilgiler tek bir parmak iziyle aktarılabiliyor. Bu durumu lehine çeviren Uber, Ride Now isimli yeni özelliğini duyurdu. Üye olmadan, insan olduğunu kanıtlamak için doldurulan kutulara gerek kalmadan tek buton ile gideceğimiz yeri seçiyoruz. Yolculuğu ayarladıktan sonra Apple Pay ile parmak izimizle ödeme yapıyoruz. Bu sırada hem aracımız yola çıkıyor hem de tüm üye bilgileri kredi kartı üzerinden tamamlanıp doğrulanıyor.

Bu noktadan sonra geriye kalan her şey Uber tecrübesinin verdiği hizmet ile birebir aynı. Sürücüleri değerlendirebilir, fatura talep edebilirsiniz. Apple Pay ile olan anlaşma Uber kullanıcılarına daha basit ve daha az işlem ile seyahat etme özgürlüğü sunuyor.

Görsel; Uber