Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TWTR GO: Bloomberg Finansal Bilgi Platformu Artık Daha Sosyal

TWTR GO: Bloomberg Finansal Bilgi Platformu Artık Daha Sosyal

Bloomberg, TWTR servisiyle piyasa profesyonellerinin yatırım kararlarını belirleyen haber akışlarına, konuyla ilgili tweet içeriklerini de dahil etmeye başladı.

Finansal bilgilendirme platformununu gerçek zamanlı Twitter haber akışına entegre eden Bloomberg, TWTR servisiyle, piyasa profesyonellerinin yatırım kararlarını belirleyen haber akışlarına konuyla ilgili tweet içeriklerini de dahil etmeye başladı.
Bloomberg Terminal ismindeki bu platform, sermaye piyasaları ve yatırım bankacılığında faaliyet gösteren aracı kurum çalışanları ile uluslararası piyasalarda işlem yapıp yatırımlarını buna göre oluşturan trader’lar tarafından sıkça kullanılıyor. TWTR ismiyle eklenilen bu özellikle birlikte, uygulamayı kullanan aboneler artık şirketleri, yöneticileri, ekonomistleri, yorumcuları, medya ve birçok finansal piyasaları etkileyebilecek tweet’leri analiz edebilme şansına erişebilecek.

Bu özelliğin en büyük faydalarından birisi, piyasayı derinden etkileyen farklı bilgi türleri için ayrı izleme sistemlerinin yol açtığı kesintileri önleyip,Bloomberg kullanıcılarının mevcut yatırım akışı ile Twitter içeriğini bütünleştirerek böyle bir analiz ve takip imkanına sahip olması.



Bu işlemi de şirket, varlık, kişi ve konu, kurumsal yatırımcılar için kolaylaştırma işlemleri, trader’lar, şirket yöneticileri ve devlet kurumları gibi katogoriler belirleyerek oluşturulan Bloomberg, böylelikle spesifik bir endüstri ya da piyasa, porföy varlıkları veya kişisel hesaplara ait twitter içeriklerinin kolaylıkla ayırt edilerek takip edilmesini sağlıyor.
Bu da finans ve ekonomi dünyasının sosyal medyaya olan yaklaşımı açısından adeta birer kilometre taşı olmaya aday görünüyor.