Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tweetlerinizi Birkaç Dakika İçinde Silen Uygulama Efemr

Tweetlerinizi Birkaç Dakika İçinde Silen Uygulama Efemr

Efemr Y jenerasyonunun gerçek zamanlı sosyal ağ trendine ışık tutarken bir yandan da güvenlik konusuna değiniyor.

Snapchat gibi sosyal ağlar yeni neslin gözdesi, çünkü onlar bir mesajı günlerce akılda tutmak değil okuyup hemen silmek, bir fotoğrafı arşivlemek değil gördükten sonra unutmayı tercih ediyor.

Gerçek zamanlı sosyal ağların değeri de her geçen gün yükseliyor.Efemrbu tür uygulamalara yeni bir örnek, sağladığı ise yazdığınız tweet’lerin bir süre sonra silinmesi.
Gönderdiğiniz tweetlerin 5 dakika kalmasını istiyorsanız #5m, 1 saat kalmasını istiyorsanız #1h etiketleri kullanıyorsunuz, uygulama da sizin tweetinizle birlikte belirlediğiniz sürenin sonra yazdığınızı otomatik olarak siliyor. Efemr retweet edilmiş tweetlerinizin güvenliğinden ve silinmesinden sorumlu değil. Saat farkından dolayı dünyanın herhangi bir yerindeki kullanıcının tweeti söylediğinden 1 ile 3 dakika arası kadar bir süre geç silinebiliyor. Efemr hiçbir şekilde bilgileri 3. bir parti ile paylaşmıyor.
Bu dijital ve mobil dünyanın getirdiği yeni bir trendin özelliklerini işaret ediyor olmasının yanısıra güvenlik önlemi için de değerli bir uygulama. Bir anlık düşünce ile yazdığınız ve tercihen 5 dakika ya da 1 saat sonra hesabınızda kalmasını tercih etmediğiniz tweet’lerinizin kendiliğinden silinmesi için iyi bir yol. Bir de tabii devletin ve emniyet güçlerinin Twitter üzerinden ceza uygulama ihtimalinin olduğu gündemlerde de dikkate değer bir yanı var.