Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tuttuğunuz Yöndeki Akıllı Cihaza Özel Ekranla Kontrol Sunan Kumanda

Tuttuğunuz Yöndeki Akıllı Cihaza Özel Ekranla Kontrol Sunan Kumanda

Sevenhugs tarafından geliştirilen SmartRemote, işaret ettiğiniz yöndeki bağlantılı cihazı tanıyarak ona özel menü ekranı sunan bir akıllı kumanda.

Nesnelerin İnterneti, bağlantılı cihazlar ve akıllı evler derken aydınlatmadan hava durumuna, televizyondan müziğe kadar birçok şeyin kendi akıllı ürün katalogu ve her ürünün kendi kontrol uygulaması var. Ancak tüm evimizi akıllı cihazlar kapladığında, hepsini ayrı uygulama ile kontrol etmek bir külfete dönüşmeyecek mi?

Bu olası karmaşaya çözüm üreten Sevenhugs, SmartRemote isimli akıllı kumandasını geliştirdi. CES 2016’da tanıtılan ürün, tüm akıllı ev araçları ve bağlantılı cihazlarla etkileşime geçebiliyor ve hepsine özel bir arayüz ekranı sunuyor. Bunu da en doğal içgüdülerimizden biriyle, işaret ederek algılıyor.

Televizyon, hava durumu, lamba, ses sistemi ve daha birçok bağlantılı cihazı kontrol ederken SmartRemote’u ne yöne doğru tutarsak, o taraftaki cihazı algılayarak onun kullanabileceği özellikleri ekranına taşıyor. Örneğin, lambaya tuttuğunuzda aydınlık ayarı, televizyona tuttuğunuzda ses ve kanal ayarı çıkıyor. Böylece aslında tek bir ekran ve etkileşim yetisiyle onlarca yüzlerce tuşu olan uçak kokpiti gibi görünmektense sade ve minimalist tasarıma kavuşabiliyor.

Şu anda Nest, Philips ve Sonos cihazlarla etkileşimli olan SmartRemote, prototip aşamasından çıktığında her Bluetooth ve WiFi bağlantısı olan cihaz ile etkileşime geçebilecek. Sevenhugs şu anda fiyat konusunda bir açıklama yapmasa da önümüzdeki ay ön sipariş başlayacak ve Eylül ayında da ürünler yola çıkacak.

Görsel; Sevenhugs