Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’nin Tarihi Eserlerini Birleştiren Projeksiyon Gösterisi

Türkiye’nin Tarihi Eserlerini Birleştiren Projeksiyon Gösterisi

Asya-Pasifik Şarkı Yarışması açılış seramonisi için hazırlanan Bİ'ŞEYLER imzalı yansıtma çalışması, Türkiye'nin tarihi noktaları

Asya-Pasifik Karasal Yayın Birliği (ABU) tarafından her yıl düzenli olarak Asya-Pasifik Şarkı Yarışması organize ediliyor. Her yıl farklı bir ülkede gerçekleşen etkinliğin bu yılki ev sahibi Türkiye oldu. Pera Event tasarlayıp yönettiği gecenin açılış seremonisinde ise Bİ’ŞEYLER‘in hazırladığı projeksiyon yansıtma performansı sergilendi.

1 ay gibi kısa bir süre içinde geceye hazırlanan Bİ’ŞEYLER, “Türkiye, Dünyanın En Büyük Açık Hava Müzesi” konsepti üzerinden hareket ederek Türkiye’de doğal veya tarihsel süreçle oluşup tarihi ve kültürel değeri olan noktalara odaklanmış. Açık hava müzesi kavramı kendi başına, insan eliyle kurgulanıp kürasyon ürünü olmayan imajını çizmeye yetiyor. Performans için seçilen açık hava müzelerinin çoğunluğu ise UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan veya geçici olarak yer alan noktalar arasından seçilmiş.

Bir taraftan zamana karşı yarışan Bi’ŞEYLER ekibinin Pamukkale, Efes, Galata Kulesi, Kapadokya gibi alanları ziyaret edip her birinin 1 ay içerisinde 3 boyutlu modellenmesi fiziksel olarak imkansızdı. Bu engeli ise açık hava müzelerinin yüzlerce fotoğrafını kullanarak detaylı bir form ve doku yaratarak aşmışlar. Özlem Süer imzalı kostümler ve AudioFil imzalı müzik tasarımıyla da birleşince performansın son hali ortaya çıkıyor.







Görsel; Vimeo