Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’nin Farklı Çehreleri: Watchtower of Turkey

Türkiye’nin Farklı Çehreleri: Watchtower of Turkey

İtalyan yönetmen Leonardo Dalessandri, Türkiye seyahatini ve tecrübelerini bir videoda derlemiş.

20 günde 3500 kilometre gezerek tecrübelerini derleyen Leonardo Dalessandri’nin işi izleyiciler tarafından hayranlıkla karşılandı. Yakaladığı perspektif ve enstantanelerle farklı bir Türkiye portresi çizmesi de videonun yakaladığı başarının sebepleri arasında. Vimeo tarafından editörün seçimi rozetini alan video, 3. gününde Twitter Türkiye Trending Topic listesine girmeyi başardı

Yönetmen 20 günlük yolculuğu boyunca Pamukkale, Kapadokya, Efes gibi tarihi değerlerle birlikte 6 şehirde çekim yapmış. Baklava, künefe, döner, Rize çayı gibi tatları deneme imkanı bulduğunu da özellikle belirtiyor. Çekimlerini Panasonic GH3 gövde üzerinde 12-35 mm ile 14-140 mm lensler ve GoPro 3 ile gerçekleştirmiş. Düzenleme ve montaj aşamasında ise Final Cut Pro X ve Adobe Lightroom programlarından faydalanmış.

Sanatçının tek durağı Türkiye olmamış. Başından geçen yolculukları fotoğraf ve videolarla ölümsüzleştiriyor. Bu dökümanları ise tumblr hesabında arşivliyor. Fas yolculuğundan kesitleri bir araya getirdiği videosu Watchtower of Morocco da aynı tema ortaya çıkardığı bir önceki video çalışması.

Çekim ve montaj: Leonardo Dalessandri

Müzik: Experience – Ludovico Einaudi 


Ses: Meryem Aboulouafa

Görsel; tumblr