Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’de Bir Sosyal Etkinlik Ölçüm Projesi: Sosyologger

Türkiye’de Bir Sosyal Etkinlik Ölçüm Projesi: Sosyologger

Sosyal medya etkinlik sistemi Sosyologger, Klout benzeri bir sisteme sahip.

Sosyal etkinlik, daha açıkçası sosyal medyada aktif kişilerin etkinlik alanlarını ve etkinlik derecelerini ölçmek, yeni medyanın önemli gündemlerinden biri. Klout bu alanın öncü platformu ancak paylaşım ölçümü ne kadar kuvvetli olsa da Türkçe’yi henüz analiz edemediği için etkinlik alanlarını Türk kullanıcılar için biraz fazla genel tanımladığı da bir gerçek.

Sosyologger, bu alanda önemli bir boşluğu doldurmaya aday bir platform. Şu anda beta aşamasında olan Sosyologger’a, şimdiden Facebook, Twitter, Foursquare, Instagram, LinkedIn ve YouTube hesapları bağlanabiliyor.

Videodan da görebileceğiniz gibi, Sosyologger kendini daha çok kullanıcısına avantaj kazandırma platformu olarak konumlandırıyor. Kullanıcı tabanı oluşturması gereken bir platform için mantıklı bir yaklaşım bu. Sistem kapalı beta olsa da giriş yaparak içine bir göz attığımda arayüzlerin oldukça iyi göründüğünü düşündüm. Analiz araçlarının tamamı şu anda çalışmasa da bu proje ilgimi çekmeyi başardı. Özellikle kullanıcılarının paylaşımlarının konularını anlayabilir ve “kimin hangi konuda yaptığı paylaşımlar daha çok yayılıyor”u gösterebilirse Türk reklam piyasası için müthiş bir araca dönüşebilir.

Projenin arkasında Levent Gözener ve girişimci Sanny Anavi bulunuyor. Ekipte tıpkı Levent gibi reklamcılık geçmişi olan Yaman Ural da yer alıyor.

sosyologger.com