Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türk Eğitim Vakfı’ndan Mutlu Gün Panosu Tasarım Yarışması

Türk Eğitim Vakfı’ndan Mutlu Gün Panosu Tasarım Yarışması

Türk Eğitim Vakfı, özel günlerde gönderilen Mutlu Gün Panolarının tasarımını değiştirmek için bir yarışma başlattı.

Türk Eğitim Vakfı, kurucu Vehbi Koç’un 1972’de kardeşi Hüsniye Aktar‘ın cenazesiyle birlikte başlattığı uygulamayla yeni bir bağış modeli geliştirmişti. Bu uygulamayla başlayan cenaze çelenkleri TEV ve eğitim desteği verdiği öğrenciler için önemli bir kalemi oluşturuyor.

TEV, bu uygulamayı mutlu günlerimize de taşıyarak daha fazla öğrenciye destek olmak istiyor. Şu anda çelenk ve mutlu gün panosu uygulamalarıyla birlikte 3.728 öğrenciye burs verilebiliyor. TEV’in hizmet verdiği törenlerde 10 çelenk bağışı toplanırken 1 mutlu gün panosu bağışı toplanıyor. TEV’in gelecek hedefi ise bu oranı yükselterek 5 mutlu gün panosu bağışına çıkarmak. Ve ardından TEV katıldığı mutlu gün töreni adedini %5’e yükselterek de toplamda 6.700 öğrenciye burs imkanı sunmayı hedefliyor.

Bu hedeflerin gerçekleşmesi için de TEV bir tasarım yarışması başlattı ve Mutlu Gün Panosunu yenileme kararı aldı. Bu yarışmayla birlikte hem TEV’in öğrencilere hem de tasarımcılara destek olunacak. Yarışma hakkında detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Görsel: TEV