Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tramvayda Oynanan Artırılmış Gerçeklik Oyunu: GVBeestje

Tramvayda Oynanan Artırılmış Gerçeklik Oyunu: GVBeestje

Amsterdam’daki tramvaylarda oynamak için hazırlanan düşük teknolojili artırılmış gerçeklik oyunu GVBeestje, yolcuların akıllı telefonlardan uzaklaşmasını sağlıyor.

Headmade, akıllı telefonları bir kenara bırakıp hem yolculuğun tadını çıkarmak hem de eğlenceden uzaklaşmamak için düşük teknolojili artırılmış gerçeklik ile Amsterdam’daki tüm tramvaylarda oynanabilen ve insanları çocukluğuna götüren bir oyun yarattı.

Headmade’in interaktif sanatçısı Daniel Disselkoen’in belediyeye ait tramvay ağı GVB için yalnızca birkaç çıkartmayla hazırladığı GVBeestje oyununu oynamak oldukça basit. Tramvayların pencerelerine yerleştirilen sevimli, ağzı açık mavi timsahlar, yolcular kafasını aşağı ya da yukarı hareket ettirdiğinde sokakta bulunan yayaları yiyormuş gibi görünüyor. Oyuna ait deneyimler #GVBeestje etiketiyle Twitter’dan paylaşılıyor.

Akıllı telefon ekranlarından biraz olsun uzaklaşmayı sağlayan bu eğlenceli oyunun amacı ise yolculuk sonuna kadar mümkün olduğunca fazla yayanın kafasının timsahın ağzına girmesini sağlamak. GVBeestje, Pokémon GO’nun tüm dünyayı kasıp kavurduğu bir zamanda artırılmış gerçeklik için akıllı telefonlara ihtiyaç olmadığını göstermek istiyor.

Görsel: Vimeo