Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Trafik Kazalarından Yaralanmadan Kurtulabilen Süper İnsan: Graham

Trafik Kazalarından Yaralanmadan Kurtulabilen Süper İnsan: Graham

Trafik kazalarındaki yaralanmalara dikkat çekmek isteyen Avustralya Ulaşım Kazaları Komisyonu çeşitli eklemelerle fiziksel olarak güçlendirdiği, insana benzer heykel Graham’ı yarattı.

Avustralya Ulaşım Kazaları Komisyonu (TAC), insanları trafik kazaları sırasında meydana gelebilecek yaralanmalar konusunda uyarmak için alışılmışın dışında bir yol tercih etti ve insan vücudunu yeniden tasarladı. Clemenger BBDO Melbourne imzası bulunan kampanya için Graham adı verilen, birebir olarak insan boyutlarında bir heykel yaratıldı.

Tartışmalara yol açan grotesk heykellerle ünlü Avustralyalı heykeltıraş Patricia Piccinini, heykeli yaratmak için travma cerrahı Christian Kenfield ve yol güvenliği mühendisi David Logan’la ortak bir çalışma gerçekleştirdi ve ortaya yüksek hızlı trafik kazalarından yara almadan kurtulabilecek süper insan Graham çıktı.

Artırılmış fiziksel özelliklerle donatılan bu insansı heykelin geniş bir göğüs kafesi, kaza sırasında göğüse alınabilecek darbeler için hava yastığı vazifesi gören 12 memesi, şişkince, yassı bir kafatası ve kalın bir derisi var. Boyun incinmelerinden ve kırılmalarından etkilenmemesi için Graham’ın boyun bölgesi tamamen ortadan kaldırılmış. Düz ve gevşek yapıdaki yüz ise kazada burnu ve gözleri korumak için bu şekilde tasarlanmış.

Monash Üniversitesi’nde yol güvenliği uzmanı olarak görev yapan Dr. Logan 30 – 35 kilometre gibi düşük hızlarda bile ciddi yaralanmaların ortaya çıktığını ve daha yüksek hızdaki kazalarda ortaya çıkan kinetik enerjiyi absorbe edecek bir fizyolojiye sahip olmadığımızı belirtiyor.

Avustralya’da yaşayan insanlar bu grotesk heykeli Victoria Eyalet Kütüphanesi’nde 8 Ağustos’a kadar ziyaret edebilecek. Avustralya’ya gidemeyenler ise Graham’ı kampanya için hazırlanan internet sitesinden 360 derece olarak inceleyebilecek ve normal insan bedeninin kaza sırasında ne gibi yaralanmalar geçirebileceğini heykel üzerinden görebilecek.

Görsel: TAC, YouTube