Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toronto’da Otoyolun Altına İnşa Edilen Park

Toronto’da Otoyolun Altına İnşa Edilen Park

Toronto’da bir otoyolun altına yapılması planlanan park, şehrin en ölü mekanlarından birini halka açıp, etkinlik alanına dönüştürecek.

Toronto’da yapımına başlanacak olan park alanı için şehrin en ölü ve unutulmuş mekanı seçilmiş: Viyadüklü bir otoyolun altı. “Under Gardier” ismi verilen park projesinde; açıkhava performans alanları, yaya ve bisiklet yolları bulunması planlanıyor.

Tasarımcı Ken Greenberg’in, Torontolu peysaj mimarlığı şirketi Public Work’ten Marc Ryan ve Adam Nicklin ile birlikte tasarladığı park konsepti 1,75 kilometre boyunca uzanacak. Alanda olması planlanan geniş merdivenler aynı zamanda açıkhava tiyatrolarında izleyicilere koltuk olacak. Bunun yanında halka açık performans alanları bulunacak.

Parkın son planı kesinleşmiş olmasa da kabaca bir çerçeve oluşturulmuş. Park bittiğinde, otoyolu tutan ayaklar alanları doğal olarak ayırmış olacak ve bu alanlarda eş zamanlı farklı aktiviteler yapılabilecek. Yine otoyolun ayakları, kolonları ve kirişleri, aydınlatma ve donanım için iskele görevi görecekler.

2016 yazında yapımına başlanacak olan parkın 2017’de bitmesi planlanıyor. Park; içinde kurulacak pazarlardan, düzenlenecek konserlere, dans yarışmalarından, tiyatro gösterilerine, sokak sanatı festivallerinden çocuk kamplarına kadar birçok çeşitli etkinlik mekan sağlayarak, şehrin en ölü alanlarından birini etkinlik alanına dönüştürecek

Görsel; dezeen