Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
THY’den Batman v. Superman Temalı Super Bowl Reklamları

THY’den Batman v. Superman Temalı Super Bowl Reklamları

Super Bowl 50'de bu yıl bir Türk şirketinin reklamları da en çok konuşulanlar arasında.

Türk Hava Yolları, ya da küresel olarak kullanmayı tercih ettiği adıyla Turkish Airlines, tam iki hafta önce yakın zamanda gösterime girecek Batman v Superman Dawn of Justice adlı dev yapımın sponsorlarından birisi olduğunu açıklayan bir reklam filmi yayınlamıştı.

Marka birkaç saat içinde oynanacak Super Bowl 50, yani NFL finali maçının devre arasında gösterilmek üzere hazırladığı yeni reklam filmlerini az önce Twitter’dan yayınladı ve şimdiden, dünyanın en pahalı reklam prodüksiyonlarının trending topic olmak için taklalar attığı ABD Twitter listesine bir hayli organik şekilde (hashtag bile kullanmadan) kafadan girmeyi başardı. Marka reklam filmlerinde dünyanın en çok noktaya uçan havayolu şirketi olarak Gotham ve Metropolis’e yaptığı (güya) uçuşları Batman v. Superman filmiyle birlikte tanıtıyor.

Reklamlarda Bruce Wayne rolünde Ben Affleck ve Lex Luthor rolünde Jesse Eisenberg de THY uçağı içinde görünüyorlar.

Bu arada reklamlar THY’nin uluslararası bir kampanyasını da duyuruyor: Gotham ya da Metropolis’e uçuş kazanmak için tkairlines.com/metropolis ya da tkairlines.com/gotham adresinden kayıt olunabiliyor. Aynı sayfalarda bu iki hayali şehrin gerçek bir havayolu destinasyonu gibi hazırlanmış tanıtımlarını da görebilirsiniz.

THY Miles&Smiles kartlarına da Batman v Superman tasarımları seçenek olarak gelmiş.

Super Bowl’da en çok ses getiren reklamlardan birinin bir Türk markasına ait olacağını daha önce söyleseler inanmak herhalde kolay olmazdı. THY Kobe ve Messi ile başladığı uluslararası şöhretlere dev bütçeler yatırma stratejisinde yine büyük oynuyor ve açıkçası küresel marka değerine de büyük katkı sağlıyor.

8/2/2016 13.30 Düzeltme ve Ek Bilgi:

NFL bu yıl resmi sitesinde Super Bowl devre arası reklamlarının tamamını bir arada yayınladı:
http://www.nfl.com/videos/nfl-super-bowl-commercia…
Türk Hava Yolları ya da Batman v. Superman bu listede görünmüyor. THY büyük ihtimalle maçın devre arasında değil, maçtan önce yayınladı reklamı. Bu da kampanyanın resmi olarak bir “Super Bowl” reklamı olmasını engelliyor. Diğer yandan işin Super Bowl’un devre arasının astronomik bütçelerini ödemeden maç günü tv başına toplanan izleyicileri adeta bir Super Bowl reklamı gibi yakaladığı da bir gerçek.

8/2/2016 23.30 Düzeltme ve Ek Bilgi:

Kampanyanın yaratıcı ajansı Crispin Porter + Bogusky London, yönetmeninin ise Batman v Superman: Dawn of Justice’ın yönetmeni Zack Snyder olduğu açıklandı. CP+B aynı zamanda Time Out dergisinin 120 sayfalık sayısının çıkacağını ve Metropolis ile Gotham şehir haritası, restoran fotoğrafları gibi içeriklerin bulunacağını söyledi. Dergi Amazon, Barnes and Noble, WH Smith ve tüm büyük havalimanlarında satılacak.

12/2/2017 Güncelleme:

CP+B, kampanyanın case study videosunu yayınladı.