Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ThingMaker İle Evde Oyuncak Üretme Keyfi

ThingMaker İle Evde Oyuncak Üretme Keyfi

Oyuncak üreticisi Mattel, evde kendi oyuncaklarınızı yapabileceğiniz 3B yazıcı ThingMaker'ı 300 dolara satışa sunuyor.

Dünyanın en büyük oyuncak üreticilerinden Mattel, 1960’lı yıllarda, çocuklara evde kendi oyuncaklarını yapma fırsatını sunan ThingMaker’ı yaratmıştı. Metal kalıpların içine dökülen sıvılaştırılmış plastik, fırında ısıtılıp soğutulduktan sonra minik ejderhalar, çiçekler ve daha başka küçük oyuncaklar haline gelerek yaratıcılık ve eğlenceyi bir araya getiriyordu.

3 boyutlu teknolojiyle birlikte, Mattel de bu fikri günümüze uyarladı ve 3B yazıcı olarak tasarladığı yepyeni ThingMaker‘ı New York Oyuncak Fuarı’nda tanıttı. 299,99 ABD dolarından satışa sunulacak 3B yazıcı, Amazon’da bu hafta itibariyle ön siparişe açıldı.

ThingMaker, iOS ve Android’den ücretsiz indirebileceğiniz ve diğer 3B yazıcılarda da kullanabileceğiniz bir uygulama ile çalışıyor. Autodesk iş birliği ile geliştirilen uygulamayı telefonunuza ya da tabletinize indirerek, yaratacağınız figürleri yazıcıya gönderebiliyorsunuz.

Uygulama içinde dinozorlardan samuraya, yüzükten kolyeye onlarca hazır plan bulunuyor. Kullanıcılar, oyuncaklarını özelleştirmek istediklerinde ise temel parçaları değiştirerek kişiselleştirilmiş bir ürüne sahip olabiliyorlar.

13 ve üstü yaşlardaki çocuklara ve pek tabii yetişkinlere yönelik ThingMaker, çocukların kullanımına uygun olması açısından bazı güvenlik önlemlerine sahip. Kullanımda olduğu sırada otomatik olarak kilitlenen kapılara sahip yazıcının lazer başlığı da, kullanımda olmadığı sırada geri çekilerek meraklı çocukların ulaşamaması için gözden kayboluyor.

1 kiloluk ham madde ile 20 figür, 30 parça takı veya 100 adet yüzük meydana getirebileceğimiz yazıcının gönderimine 2016 sonbaharından itibaren başlanması bekleniyor.

Görsel; ThingMaker