Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tesla Ülkeye Gelmeden Promosyon Malzemesi Oldu

Tesla Ülkeye Gelmeden Promosyon Malzemesi Oldu

Elektrikli ve yüksek performanslı otomobil üretilebileceğini ispatlayan teknoloji üretici Tesla, Türkiye'ye resmi olarak gelmeden bir inşaat şirketinin promosyon metası oldu.

Ürettiği elektrikli araçlarıyla uzay çağının geldiğini ve çevreyi kirletmeden de modern yaşamın sürdürülebileceğini ispatlayan Elon Musk ve Tesla, sadece bir otomobil üreticisi olmadığını bir enerji şirketi olduğunu da Powerwall ürünüyle ispatlamıştı. Son olarak da en ulaşılabilir modeli olan Model 3‘yi tanıtan Tesla, artık bir otomobil veya bir enerji şirketi olarak değil bir prestij ve yaşam stili markası olarak algılanıyor.

Bir inşaat şirketi olan EA Group tarafından yapılan ve artık satış aşamasına geçen Beykonak Evleri, pazarlama stratejisinin içine Tesla’yı da koydu. Türkiye’de resmi olarak henüz satışı yapılmayan, sürdürülebilirliği ve geri dönüşümü temel dinamikleri olarak alan Tesla; yarattığı bu yaşam stili algısıyla yeşil ve yenilenebilir kavramlarının görece içi boşaltılarak prosmosyon malzemesine dönüştü.

Birkaç ay önce petrol ve türevi enerji yöntemlerinin yerine yenilenebilir enerjiyle geleceğin şekillendirilmesi gerektiğini savunan Tesla’nın ve Elon Musk’ın vizyonundan ilham alarak Freise Brothers tarafından bir kısa film hazırlanmıştı.

Beykonak Evleri’nin ev alana Tesla bedava minvalindeki kampanyasıyla birlikte otonom sürüş deneyimi sunan, elektrikli araçların da yüksek performans sunabileceğini ispatlayan Tesla araçlarının, tıpkı Apple gibi bir marka algısı da yarattığını da gösteriyor. Ve bu yaşam stili içindeki anahtar kelimeler lüks, prestij ve sosyal statü gibi kavramlar çevresinde şekilleniyor.

Görsel: EA İnşaat