Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tesla Otonom Sürüş Deneyimini Reklamlarına Taşıyor

Tesla Otonom Sürüş Deneyimini Reklamlarına Taşıyor

Otonom sürüş devriminin öncülerinden olma yarışında Tesla bayrağı kaptırmak istemiyor.

Otonom araçlar şimdiden hayatımızın içindeler. Google’ın Self-Driving Car projesi bildiğimiz otomobillerin çok ötesinde bir vizyonla geliştiriliyor ve bu alanda bir hayli ses getirdi ancak şu anda satılan ve yollarda giden birçok otomobilin de kendi kendilerine ilerleyebilme kabiliyetleri mevcut. Bu markalar arasında en cesur olansa şüphesiz Tesla.

Büyük otomotiv şirketleri konuya çok daha temkinli yaklaşırken Tesla sürekli güncellediği otomobil işletim sistemine Autopilot adını verdiği otonom sürüş modunu da eklemişti. Marka bu modu anlatmak için bir reklam filmi hazırladı şimdi de.

Filmde Tesla Model S’in garajdan otomatik olarak çağırıldığını da görüyoruz. Bu özelliğin bir benzerini geçtiğimiz yıl Haziran’da tanıtılan yeni BMW 7 Serisi’nde de görmüştük; 7 Serisi, uzaktan kumandası ile garaja yönlendirilip kendi kendine park edebiliyor.

Otonom sürüşle ilgili en önemli kafa karıştırıcı konulardan birisi sigorta konusu. Sigorta şirketlerinin mevcut mevzuatları dahilinde bir araç kazaya karıştığında otonom sürüş modundaysa kaza sorumluluğu sürücüde mi, araçta mı, yoksa yazılımı geliştiren şirkette mi muamma. Bu konuda geçtiğimiz hafta İngiltere’nin büyük sigorta şirketleri bir araya gelerek bu konuda bir çalışma başlatma kararı aldılar. Yasalar, sigorta mevzuatları ardından sürücü eğitimlerinde de otonom sürüşlerle ilgili güncelleme yapılması gündeme gelecektir.

Otomobil içinde seyahat ederken direksiyonu bıraktığımızda nelere odaklanabileceğimizle ilgili Volvo’nun konsept çalışmasındaki gibi heveslendirici projeler olsa da benim korkum, modern insanın şikayet ettiği bir işten kurtularak kendini yine elinde telefonu ya da bilgisayarıyle iş yapmak zorunda bulması.