Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tenis Yeteneklerinizi Geliştiren İnteraktif Pinpon Masası

Tenis Yeteneklerinizi Geliştiren İnteraktif Pinpon Masası

Thomas Mayer, geleneksel pinpon masasını oyunculara ait istatistiksel verileri yansıtabilen ve performanslarını analiz eden bir ekrana dönüştürdü.

Thomas Mayer’ın lisans bitirme tezi olan sistemin ardında yatan düşünce; pinpon toplarının gerçek zamanlı takibiyle görsel veriler biriktirilmesi, kendini geliştirmek için antrenman yapmak isteyenlerlerin ve sporcuların bu masadan yararlanabilmesiydi.

Mayer, ilk olarak projeksiyon haritalama arayüzüne sahip pinpon masasının toplanan verileri gösterebilme aşamasını geliştirdi. Oyunun seyrini değiştiren engelleri pinpon masası üstüne yansıtmayı başardığında ise pinpon oynanışını sonuna kadar değiştirebileceğini fark etti.

Masaya yansıtılan gösterge panelinde, oyuncular için farklı panellerde toplanan bilgiler yer alıyor. Ayrıca, bu panellerde en yüksek kişisel skorların kayıtlı olduğu, oyunucunun performansını ve gelişimini gösteren soyut dokümanlar ile takvim fonksiyonu bulunuyor.

Geliştirdiği pinpon masasını, yardımcı teknik ekipmanlarla birlikte kendi ofisine kuran Mayer, bazı testlerin ardından 2 adet Playstation Eye kamerayla topun hareketlerini takip etmek ve toplanan verileri işlemek için yüksek çözünürlüklü 1 projeksiyon cihazı yerleştirdi.

Ortaya çıkan prototipin deneme aşamasında profesyonel pinpon oyuncularıyla testler yapan Mayer, bu teknolojik pinpon masasını, oyuncuların katkılarıyla kullanıcı dostu bir hale getirmeyi başardı.

Görsel: Vimeo