Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Telefona İhtiyaç Duymayan Akıllı Kulaklık: Vinci

Telefona İhtiyaç Duymayan Akıllı Kulaklık: Vinci

Akıllı kulaklık Vinci, kendinden başka bir cihaza gereksinim duymuyor ve müzik dinleme deneyimine dair pek çok yenilik vadediyor.

Vinci kulaklığı, kulaklardaki telefon olarak nitelendirebiliriz. Duymayı sağlayan parçaların boyutları bu nedenle diğer kulaklıklara göre bir parça iri duruyor. Temel kulaklık özelliklerinin yanı sıra Vinci, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 aptX, 3G (sim kart ile) bağlantı, sesli asistan ve aktivite takibi özelliklerine sahip.

Kulaklığın tek tarafında 3.2 inç dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran kullanıcı için bir kontrol paneli niteliğinde. Ağırlığı 260 gr olan cihazın batarya ömrü 10 saat.



Standart modeli 16 GB depolama kapasitesine sahip olan Vinci; Soundcloud’dan Amazon Music’ten ve Spotify’dan indirilen parçaları çalabiliyor. Derin öğrenme yeteneği sayesinde müzik zevkinizi ve alışkanlıklarınızı anlayan Vinci bol bol isabetli parça önerisi yapabiliyor. İki taraftan farklı ve bağımsız frekanslarda 3 boyutlu ses verebilen binoral kulaklık aynı zamanda başınızla yaptığınız hareketleri algılayabilen sensörlere sahip. Kulaklık, başınıza taktığınızda otomatik olarak açılıyor ve çıkardığınızda da otomatik olarak kapanıyor. Vinci sesli komutlarınızı da algılayabiliyor.

Vinci’nin standart ve Pro olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. 32 GB depolama alanına sahip Vinci Pro versiyonun akıllı ses erteleme (Smart Noise Cancelling) ve ses şeffaflığı (Audio Transparency) olmak üzere başka harika özellikleri de var. Akıll ses ertelem özelliği sayesinde arka plandaki motor, tren, matkap benzeri gürültüler filtreleniyor. Böylece rahatsız edici dış seslerden etkilenmeden rahatça müzik dinlenebiliyor. Ses şeffaflığı modu ise önemli ortam seslerini duymayı sağlıyor. Örneğin bisiklet kullanırken ya da trafiğe açık bir alanda yürüyüş yaparken kullanıcının duyması gereken hayati öneme sahip sesleri (korna vb) iletiyor. Kullanıcının hayatından söz açılmışken, “Akıllı telefondan farksız bir cihazın uzun saatler kafaya takılı olması ne kadar sağlıklı olabilir?” sorusunu da sormadan edemiyor insan.

Vinci 3B akıllı kulaklık şu anda bir Kickstarter projesi olarak fon toplamayı sürdürüyor. Kampanyanın sona ermesine yaklaşık 1 ay var ve 50 bin dolar fon hedefinin 3 katına ulaşmak üzere. Kickstarter’daki fiyatı 149 dolar. Erken siparişler içinse fiyat şimdilik 99 dolar olarak belirlenmiş.


Görsel: en.vinci