Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Telefona Dokunarak Elohim’in Müzik Videosunun Yaşamasını Sağlayın

Telefona Dokunarak Elohim’in Müzik Videosunun Yaşamasını Sağlayın

Amerikalı sanatçı Elohim, Pigments isimli parçası için hazırladığı müzik videosunda telefonu ikinci ekran olarak kullanarak dokunuşları kalp ritmlerine dönüştürüyor.

Dijital tekniklerin ve teknolojilerin müzik videolarında kullanılması hem hikaye anlatımını hem de deneyimi artıran bir unsur. 6 Nisan’da akıllı telefonunda nabız ölçme özelliğini kullanarak kurgulanan J Views – #Almostforgot yayınlanmıştı. 5 Nisan’da ise Amerikan sanatçı Elohim, Pigments isimli parçası için hazırladığı interaktif internet sitesi icantmakeuloveu.com‘u yayınladı.

Dizi, video veya film gibi tek taraflı etkileşim kuran mecralarda akıllı telefon veya tablet gibi ikinci bir cihaz kullanarak seyir deneyimini artırmak anlamına gelen İkinci Ekran, Elohim’in müzik videosunda videonun kalp atışlarını düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. J Views bizim kalp ritmimizi bir veri olarak kullanıp görselleştirirken Elohim, videonun hayatta kalmasını bizim dokunuşlarımıza bağlıyor.

Analog glitch’ler, dokunma ritmimizle oluşan görsel eklentiler ve hikaye eşliğinde Elohim, dijitalin içinde analog bir deneyim sunuyor. Parçanın teknik altyapısı ve iki cihazı eşleme sistemi Luxloop tarafından yapıldı. Müzik videosunu bu adres üzerinden deneyimleyebilirsiniz.

Görsel: Elohim