Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Teknolojiyi geliştiren kitleler

Teknolojiyi geliştiren kitleler

Teknoloji destekçisi olarak kurulan kitlesel fonlama ağları ve çığır açan güzellikler.

Kitlesel fonlama sitelerinin bir diğer yıldız grubu da, garaj mucitleri. Sayısız lüzumlu lüzumsuz teknolojinin hayata geçtiği bir nokta. Hantal şirket kafasından ayrılarak daha çevik düşünebilen mucitler yatırımlarına bu sitelerde kaynak bulabiliyorlar. Genel fonlama ağlarının dışında tematik ağlardan FundaGeek ve TechMoola’ya bir göz atabilirsiniz.

Her iki sitede kendilerine buluş yatırımcısı olarak kendilerini konumlandırıyorlar. FundaGeek ülkenize PayPal destek verdiği sürece destek veriyor. TechMoola’nın ise yatırımınızda biraz gözü var. Zira başarılı olursanız %10’unuzu hiç affetmeden alıyor. Fundageek’in bu konuda gözü biraz daha pek, ayrıca öğrendiğimiz kadarıyla yazılım gelişitiricileri de destekliyor. Ayrı bir yerde mobil uygulama geliştiricilerini destekleme amaçlı Appbackr sistemini de kaçırmamak lazım.

Oyun bölümünde hayata geçen tasarım harikası o mini konsolları biliyorsunuz zaten. Bundan başka mini tasarımlarda Arduino’lar, robot yusufçuklar, iPhone yuvaları, 3D yazıcılar, hatta 3D çizim kalemleri gördük.

http://www.kickstarter.com/projects/formlabs/form-1-an-affordable-professional-3d-printer/


Mesela şu gördüğümüz 3D yazıcı Form 1, Ekim 2012’de 2,9 milyon dolar fon kaldırdı ve bu yıl 3,299 dolardan ön satışı başladı. Haziran 2013’te teslim. 1,799 dolarlık versiyonu da var: DeltaMaker. 3D yazıcılar, kitlelerin teknoloji alanında en çok yatırım ürünlerden oldu. Printrbot ve RoBo 3D de başarılı örneklerden. Tüm b

unların yanı sıra teknoloji kategorisinde tarihe geçecek bir eğitim köşesini de paylaşmadan geçmeyelim: Tesla Müzesi.

Amerika’da Tesla’nın eski laboratuvarını satın alıp müzeye çevirmek isteyen proje sahipleri 850 bin dolarlık hedefleri için tam 1 milyon 370 dolar topladılar. Katılımcılara etiketten tişörte birçok teşekkür hediyesi gönderdiler.

Teknolojinin en çok vucüt bulduğu alanlardan oyun tarafında efsane olacağını şimdiden kemiklerimize kadar hissettiğimiz Oculus Rift var.
Oyunlar için 3 boyutlu derin alan gösteren bir gözlük.

http://www.kickstarter.com/projects/1523379957/oculus-rift-step-into-the-game/

Oculus çok büyük bir başarı örneği. 2,4 milyon dolarlık finansmanın yanı sıra yazılım dünyasındaki etkileriyle de: Valve, id Software Unreal gibi koca koca oyun teknolojisi firmaları Oculus’a destek vereceklerini net bir şekilde beyan ettiler. Hatta Valve, geliştirmelerinde sona bile yaklaşmış. Ayrıca E3’ten de ödül ile döndüler. Oculus’u deneyimleyen 90 yaşında bir teyzenin tepkilerden anlıyoruz ki; muhteşem bir şey.

Hayata böylesine heyecan katan teknolojik fikirlerin kitlelerce desteklenmemesi ihtimali olamazdı. Diğer alanlarda da böyle güzellikler yok mu? Hem de nasıl var.