Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Teknolojinin İstilasıyla Geleceğin Gerçekliği: HYPER-REALITY

Teknolojinin İstilasıyla Geleceğin Gerçekliği: HYPER-REALITY

Tasarımcı ve film yapımcısı Keiichi Matsuda artırılmış gerçeklikten oyunlaştırmaya kadar birçok teknolojik terimin hayatımızı nasıl kuşatacağını HYPER-REALITY isimli kısa filmine taşıdı.

Teknolojinin gelişme ivmesi yükselip hayatımıza yenilik olan giren unsurların sayısı arttıkça kendimizi bilimkurgu filmlerinden fırlamış yaşamlar içinde görüyoruz. Blade Runner’dan Wall-E’ye her dönemden bilimkurgu eserlerine öykünüp geleceğin nasıl olabileceğini tahayyül ediyoruz.. Ancak gördüklerimize “o söylediğin filmlerde olur” dercesine gerçekliğin daha kötü ve daha çarpık olduğunu içten içe biliyoruz.

Tasarımcı ve film yapımcısı Keiichi Matsuda, video ve benzeri formları kullanarak insan algısı ve kurulu düzen içerisinde teknolojinin konumunu ve etkisini sorgulayan eserler yaratıyor. Son çalışması HYPER-REALITY, çevremizdeki ve yaşamın toplum düzeyindeki tüm unsurlarını dijital bir pazara ve sergi alanına dönüştürerek sunuyor. Artırılmış gerçekliğin bir sonraki adımı olarak görebileceğimiz 6 dakikalık kısa film minik oyunların, davranışlarımızla kazandığımız puanların ve onları terk edemeyip kurduğumuz çarpık bağlılık yeminini işliyor.


Görsel: Vimeo