Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lise Sırasında Başlayan Aşk Hikayesine Gizlenmiş Ters Köşe Detaylar

Lise Sırasında Başlayan Aşk Hikayesine Gizlenmiş Ters Köşe Detaylar

BBDO NY tarafından yaratılan ve büyük etki uyandıran "Evan" isimli film, liseli iki gencin yeni yeni filizlenmekte olan aşkı üzerinden mesajını veriyor.

BBDO NY tarafından yaratılan ve geçtiğimiz hafta yayınlanışından bu yana 2.5 milyon izleyiciye ulaşarak büyük viral etki yaratan “Evan” isimli film görünüşte iki liseli arasında yeni yeni filizlenmekte olan gizemli bir aşkı anlatıyor, sıcak ve sevimli bir hava taşıyor. Oyunculuklar doğal, hikaye hepimizin tanıdığı bildiği heyecanlar… Peki filmin bu kadar izleyiciye ulaşmasının nedeni hepimizi lise yıllarına götürmesi mi?

Filmin başında Evan’la tanışıyoruz, kütüphanede sıkıntıdan sıraya sıkıldığını yazıyor, ertesi gün aynı yerde kendisine yazılmış bir cevap buluyor. Evan ve gizemli kız arasında sıralara yazılan sohbet günden güne gelişirken Evan da kızın kim olduğunu bulmaya çalışıyor. Biz de Evan gibi kızı merak ederken okulu son günü bir tesadüf eseri kızla tanışıyoruz. Evan ve kız birbirlerine gülümsüyorlar. Tam bir liseli aşıklar hikayesi derken… işler değişiveriyor.

(Filmi henüz seyretmediyseniz, etkisinin bozulmaması için tam bu noktada seyretmenizi, yazıya ondan sonra devam etmenizi öneriyoruz.)

Film aslında bir aşk hikayesi değil; ABD’deki okul saldırılarının en iç acıtıcı olanlarından Sandy Hook İlkokulu saldırısından sonra kurbanların yakınları tarafından kurulmuş Sandy Hook Promise için bir farkındalık filmi. Sandy Hook Promise; insanları bireysel silahlanma ve okul saldırıları konusunda bilinçlendirmek için çalışan bir kuruluş. Amacı insanları bu tip saldırılardan önce görmeleri gereken işaretler konusunda uyarmak ve bu sayede saldırıları önleyebilmek zira istatistiklere göre okul saldırganlarının %70’i olaydan önce yapmayı planladıklarını birilerine söylemiş ama çoğu zaman kimse tarafından ciddiye alınmamış . Bu film de işaretleri önceden okuyabilmenin önemini anlatan “Know the Signs” kampanyasının büyük bir parçası.

Film, eli silahlı çocuğun içeri girmesinden sonra önemli anları bize tekrar seyrettirerek ve arka planda daha önce görmediğimiz işaretleri bu sefer görmemizi sağlayarak Sandy Hook Promise adına mesajını oldukça net veriyor: Odağımız daha önemli görünen başka şeylerdeyken ya da neye bakmamız gerektiğini bilmiyorsak, küçük işaretleri görmeyi atlıyor olabiliriz ama işte bu işaretler aslında büyük trajedilerin de habercisi.

Filmin bir diğer etkisi de paralellik kurmak. Bir okul saldırısını gençliği ölümle, masumiyeti şiddetle, tatlılığı karanlıkla buluşturan bir tezatlık, dengenin ani ve sert bir şekilde bozulması olarak görebiliriz. Film, saldırı mağdurlarının hayatlarında yaşadığı şoku ve travmayı bu anlamda izleyicide yaratmayı başarıyor. Kendini kaptırıp mutlu mesut bir liseli aşk filmi seyreden izleyici, kendini bir anda bir trajedinin ortasında buluyor ve hemen ardından göremediği işaretleri sorgulamaya başlıyor. 2 buçuk dakikalık filmde 1 dakika 40 saniye süren aşk hikayesi boyunca yaratılan tatlı ve masum hava bozuluyor, filmin sonu filmin başını unutturuyor.

Künye:

Reklamveren: Sandy Hook Promise
Reklam: “Evan”
Reklam Ajansı: BBDO New York
Yaratıcı Bölümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (Global): David Lubars
Yaratıcı Bölümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (New York): Greg Hahn
Yaratıcı Yönetmen: Peter Alsante
Reklam Yazarı: Bryan Stokely
Sanat Yönetmeni: Martins Zelcs
Yönetici Yapımcı Grup Başkanı: Julian Katz
Müşteri Direktörü: Lindsey Cash
İletişim Planlama Direktörü: Sean Stogner
Yapım: Smuggler
Yönetmen: Henry-Alex Rubin
Yönetici Yapımcı: Drew Santarsiero
Yapımcı: Leah Allina
Görüntü Yönetmeni: Ken Seng
Post Prodüksiyon: NO6
Montaj: Jason Macdonald
Ses Post Prodüksiyon: Heard City
Müzik Süpervizyonu: Beta Petrol
Şarkı: “Johnny Met June”- Shelby Lynne, Capitol Records, Inc. and Kobalt Music Publishing America, Inc.

Görsel: YouTube