Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tatile Sevgilinizle mi Telefonunuzla mı Çıkmak İstersiniz?

Tatile Sevgilinizle mi Telefonunuzla mı Çıkmak İstersiniz?

Durex, aşk tazelemek için tatile çıkan sevgililerin yanlarında teknolojik ürün bulunmalı mı bulunmamalı mı sorusunu bir sosyal deneyle irdeliyor.

Prezervatif markası Durex, TMW Unlimited‘la birlikte, tatile çıkan çiftlerin birbirlerinin gözlerine mi yoksa akıllı telefon ekranlarına mı baktığını test eden #DoNotDisturb (Rahatsız Etmeyin) adında bir sosyal deney hazırladı ve baş başa vakit geçirmek, romantik bir kaçamak yaparak aşk hayatlarını canlandırmak isteyen çiftlerin çıktığı tatillerde aralarına giren teknoloji faktörünün etkisini ölçmek istedi.

Durex’in sosyal deneyine katılan 6 çiftin 3’ünün akıllı telefonlarına, konaklayacakları otelin girişinde el konuldu, diğer 3 çifte ise tatil boyunca telefonlarını yanlarında bulundurabilecekleri söylendi ve 6 çiftin aralarındaki ilişki gözlemlendi.

Akıllı telefonlarını yanlarına alarak tatil yapan çiftlerin, yalnızca fiziksel olarak birbirleriyle, zihinsel olarak bambaşka yerlerde olduğu, ikili iletişimlerinde aksaklıklar yaşadığı ortaya çıkarken, telefonları yanlarında olmayan çiftlerin birbirleriyle daha sıcak ilişkiler kurduğu, birlikte geçirdikleri anları farklı aktiviteler yaparak daha anlamlı ve romantik kıldıkları ortaya çıktı.

Kampanyanın reklam filmi, yayınlanmasının ardından yalnızca birkaç hafta içinde 20 milyonun üzerinde izlenme rakamına ulaştı.

Künye:

Marka: Durex
Başlık: “Do not Disturb”
Ajans: TMW Unlimited
Yaratıcı Yönetmenler: George Bell, Tom Harman
Sanat Yönetmeni: George Bell
Hesap Yöneticisi: Mike Wells
Kıdemli Kampanya Yöneticisi: James Bailey
Prodüktörler: Natalie Price, Kirsty Lane
Stratejik Planlama: Simon Butcher
Prodüksiyon Şirketi: Firecracker Films
Yetkili Yapımcı: Jeremy Groman
Yönetmenler: Jeremy Groman, Marcus Liversedge
Görüntü Yönetmeni: Dave Miller
Editör: Teddy Bekele
Ses: David Williams

Görsel: YouTube