Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Taşınabilir Bilgisayarlara Taşınabilir Masacık

Taşınabilir Bilgisayarlara Taşınabilir Masacık

LEVIT8; evde, Cafe’de, parkta, bankta dizüstü bilgisayarınızı rahatça kullanabilmeniz için tasarlanmış tek parça, hafif ve katlanabilir bir küçük masacık.

Oturuyoruz. Günde ortalama 8 saat oturuyoruz. Ancak insan bedeni hareket etmek üzere evrilmiş. Günümüzde çoğu çalışanın ve öğrencinin iş yaparken kullandığı en önemli araç bilgisayarlar ve bilgisayarların her ortamda kolayca kullanılabilir hale gelmesi, insanların hareket olanaklarını artıracak bir yenilik. LEVIT8 de bu hareketliliği sağlamak ve her ortamda bilgisayarı aynı rahatlıkla kullanabilmemizi sağlamak amacıyla tasarlanmış bir ürün olarak ortaya çıkmış.

Singapurlu üç endüstriyel tasarımcının ortak projesi olan LEVIT8 için, dizüstü bilgisayarınızı kullanmanız gereken her ortamda hop diye açıp önünüze koyabileceğiniz, dizüstü bilgisayarınızın sabit ve yüksekçe durmasını sağlayan küçük bir sehpa diyebiliriz.

Peki neden pratik? Bir kere ürünü katlandığınızda sadece dergi büyüklüğünde oluyor ve her daim bilgisayar çantanızda ya da el çantanızda gezdirebileceğiniz kadar da hafif (Bir Macbook Air’in yarı ağırlığındaymış) ve en önemlisi tek parça. O parçasını tuttur, açınca köşesine şunu tak gibi pratik olmayan detaylara sahip değil, oldukça basit şekilde açılıp kapanıyor.

Kickstarter’da büyük ilgi görüp hedefine ulaşan LEVIT8 ekibi, birçok malzemeyle çeşitli prototipler hazırladıktan sonra su geçirmez ve leke tutmaz özelliklere sahip kanvasta karar kılmış.

Taşınabilir dizüstü bilgisayarları ofis masasına sabit şekilde kullanmak yerine, ofis içinde ya da dışında farklı mekanlarda, mümkünse açık havada, çayırda çimende daha sık kullanmak bize de daha hareketli ve sağlıklı bir yaşam biçiminin önünü açar belki.

Görsel; kickstarter