Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarım Takarım, Çocuk Çizimlerini Takılara Dönüştürüyor

Tasarım Takarım, Çocuk Çizimlerini Takılara Dönüştürüyor

Tasarım Takarım atölyesi, çocuklarınızın birbirinden sevimli ve benzersiz çizimlerini ömür boyu yanınızda taşımanız için takılara dönüştürüyor.

Aileler artık çocuklarına ait bir çizimi boyunlarında, el bileklerinde ya da kollarında taşıyabilecekler. 2 yıllık bir takı tasarım atölyesi olan Tasarım Takarım, çocukların çizimlerini bileziklere, kolyelere ve kol düğümelerine dönüştürüyor. Tasarım Takarım, Mimar Sinan Üniversitesi resim bölümü mezunu Yasemin Erdin Tavukçu ve aynı üniversitenin heykel bölümünden mezun Özgür Karavit tarafından kuruldu. Karavit’in Kadıköy’de heykel ve takı çalışmalarını sürdürdüğü kendine ait bir atölyesi de bulunuyor.

Karavit ve Tavukçu, bir müşterinin çocuğuna ait çizimi göndermesi ve bu çizimi bir takıya dönüştürmelerini istemesiyle birlikte çocukların hayal dünyalarını yansıtan bir parçayı ölümsüzleştirip aileleri için ömürlerinin sonuna kadar saklayabilecekleri eşsiz bir hediyeye dönüştürme fikri üzerinde yoğunlaştı.

Kendilerine gönderilen her bir çizim benzersiz olduğu için kolye, bilezik ya da kol düğmelerini tasarlamak için farklı teknikler kullanılması gerekiyor. Örneğin, ince detayları oluşturmak için lazer kesim uygulanıyor.

Birbirinden sevimli ve bambaşka hayal dünyalarının ürünü çizimler, 925 ayar gümüş ya da 925 ayar gümüş üzeri altın üzerine işleniyor. Büyük, orta ve küçük boy seçenekleri bulunan takıların fiyatları ise 300 ila 480 lira arasında değişiyor.

Çocukların kendi çizimlerini anne-babalarının taşıdığı bir takıya dönüşmüş şekilde görmesi, kendileriyle gurur duymalarını, mutlu olmalarını sağlıyor ve başkaları tarafından takdir edildiklerini hissetmek onlara özgüven kazanmaları konusunda yardımcı oluyor.

Sipariş vermek için takıya dönüştürmek istediğiniz çizimin fotoğrafını ve takı seçiminizi içeren e-postanızı buradaki adrese gönderiyorsunuz, ardından sorduğunuz sorularla ilgili bir bilgilendirme e-postası alıyorsunuz. Onay verdiğinizi belirttikten ve ödemenizi yaptıktan sonra ise takınız 5 gün içinde adresinize gönderiliyor.

Görsel: Tasarım Takarım, Etsy