Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tarihi Yeniden Canlandıran Minyatür Fotoğraflar

Tarihi Yeniden Canlandıran Minyatür Fotoğraflar

İsviçreli profesyonel fotoğrafçılar, tarihte önemli yer tutan toplumsal olaylardan kareleri minyatür boyutlarda yeniden canlandırdı.

Dergi ve reklam fotoğrafçılığı yapan Jojakim Cortis ve Adrian Sonderegger, profesyonel çalışmalarından arta kalan vakitlerini değerlendirmek için eğlenceli bir projeye imza attı. Tarihin akışına yön veren ikonik fotoğraf karelerini, özenle küçültülmüş bir boyutlarda yeniden canlandıran İsviçreli ikili, bu projeye eğlenme amaçlı olarak 2012 başladığını söylüyor.

Projeye, Andreas Gursky’nin Rhein II (Ren Nehri II) adındaki dünyanın şimdiye kadar en pahalıya satılan (4.3 milyon dolar) manzara fotoğrafıyla başlayan ikili, toplumsal açıdan büyük yankı uyandıran, bazıları korku ve üzüntü veren, bazılarıysa insanlık adına atılmış büyük adımları kapsayan olayların ölümsüzleşen fotoğraflarını yeniden ele aldı.

Minyatür canlandırmalar arasında; Hindenburg felaketi, Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılan 9-11 saldırısı, Hiroşima’da patlayan atom bombası, Titanic gemisi, 1969’da aya yaptıkları yolculuk sonunda Buzz Aldrin’in bıraktığı çizme izi, Loch Ness canavarı gibi olayların fotoğrafları yer alıyor. Iconen” adındaki projedeki çalışmaların bazıları birkaç gün sürerken, bir kısmını tamamlamak ise haftalar almış.

Karton, pamuk, muşamba, boya, yapıştırıcı ve diğer çeşitli el işi malzemelerinden yeniden yaratılan tarihin minyatür ikonik sahneleri için gerçekleştirilen çekimler sonrasında dijital fotoğraf hileleri kullanılmamış.

Görsel: Jojakim Cortis & Adrian Sonderegger