Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Taco Bell’den Simsiyah Bir Kampanya

Taco Bell’den Simsiyah Bir Kampanya

Taco Bell, yeni mobil uygulamasını duyurmak için tüm sosyal medya hesaplarını kararttı.

Dün Mcdonald’s, Subway gibi zincir fast-food restoranların Apple Pay ile ödeme kabul ettiklerini şurada haber yapmıştık. 

Taco Bell ise Apple Pay ile olmasa da mobil ödeme sistemine geçişini ilginç ve etkili bir şekilde duyurmayı seçen fast-food zincirlerinden. Yeni uygulaması ile kullanıcıya mobilden sipariş verme, siparişini kişiselleştirebilme (kişiselleştirilebilir siparişlerin öneminden şurada bahsetmiştik) ve yine mobilden bu siparişleri ödeyebilme imkanı sunan marka bu uygulamayı, diğer tüm sosyal medya hesaplarını karartarak duyuruyor. Facebook, Twitter ve Youtube’da diğer tüm gönderilerini silen markanın yalnızca Instagram hesabındaki eski gönderiler duruyor. 

#onlyintheapp hashtagini kullanarak Facebook, Twitter, Instagram hesaplarını karartan Taco Bell, bu hashtag ile birlikte yeni uygulamasına yönlendirme yapıyor. Sosyal medya hesapları dışında kendi websitesinde de aynı uygulamanın gerçekleştirildiği kampanyayı Taco Bell Genel Müdürü Brian Niccol “Yeni nesil akıllı telefonlarla büyüyor ve zaman geçtikçe herşey gibi yemek kültürü de farklılaşıyor, biz de tüketicinin ihtiyacı olan deneyimi sunabilmek için mobile daha çok önem vermeye başlıyoruz.” diye açıklıyor.

Uygulamanın en güzel taraflarından biri, kendinize en yakın Taco Bell restoranını uygulamadan seçip sipariş verdikten sonra arabaya servis veya restoranda self servis olarak sırada beklemeden hemen siparişinizi alabiliyor olmanız.

2 senedir üzerinde çalışılan uygulama için televizyon reklamı da hazırlayan marka, filmler için Interpublic’s Deutsch ile çalışmış. Publicis Groupe’s Digitas tarafından geliştirilen uygulamanın mağaza içi ve paketleme tasarımları ise Interpublic’s FCB tarafından yapılmış.

https://www.youtube.com/watch?v=d8Pnhl-myUU
Fast-food zincirlerinin özellikle ödeme sistemini kolaylaştırmak için mobil ödeme, Apple Pay, SoftCard gibi uygulamaları aktif olarak kullanmaya başladıkları bu dönemde Taco Bell de yeni uygulaması ile bu trende ayak uydurmuş görünüyor.

Buradan gelecek siparişler için ayrı bir servis sistemi üzerine çalıştıklarını belirten fast-food zincirinin uygulaması hem iOS’tan hem de Android telefonlardan indirilebiliyor.