Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
t a b i i Atölye’nin Yaşayan Kompozisyonları

t a b i i Atölye’nin Yaşayan Kompozisyonları

Bitkileri ve doğada bulduğu ağaç parçalarını, yaşayan komposizyonlara dönüştüren Tuluğ Özlü'nün t a b i i isimli atölyesi Istanbul Tasarım Haftası 2016’da idi.

Tuluğ Özlü, ormanda ya da deniz kenarında bulduğu ağaç dallarını; yosunlarla ve sukkulentlerle bir araya getirerek doğal düzenlemeler yaratıyor. Tuluğ Özlü’nün “tabii” işleri, İstanbul Tasarım Haftası 2016’da sergilenen ve doğaya yaklaşımıyla dikkat çeken tasarımlar arasındaydı. Tasarımlar, beton yığınları arasında yeşili arayan gözlerimize gülümseyen minyatür ve soyut doğa manzaralarını andırıyor. t a b i i’nin son dönem ürünleri arasında dekoratif kompozisyonların yanı sıra sehpalar da göze çarpıyor.

Özlü 2014 yılında kurduğu t a b i i’yi, “Doğadan gelen binlerce şeyle oynamak ve üstünde hayaller kurmak, dokunmak.” şeklinde tarif ediyor ve doğal materyaller üzerinde çalışmaya başlama sürecini şöyle açıklıyor: “Hayallerimin durduğu zamanlarda tekrar hayal kurmamı sağlayacak en etkili şey doğa, ağaç, toprak ve yeşil. Ormanlarda karsılaştığım birtakım ağaç parçalarından ilham alarak başladım ağaçlarla oynamaya. Sonra ismini koydum çocuğa. Ardından üretmeye ve insanlarla bunu paylaşmaya başladım.”

t a b i i ürünlerinin aslında doğanın kendisi olduğunu belirten Tuluğ Özlü, “Dokunduğunda hissedebildiğin kokladığında kokusunu alabildiğin ağaçlar ve yaşayan bitkiler.” diyerek kompozisyonların canlılığını vurguluyor.

Tuluğ Özlü kendi deyişiyle doğanın kendisini bir tür geri dönüşüme tabi tutuyor. Bitkileri ve ağaç parçalarını yaşatmaya devam etmek ve insanların evinde bir yerde birilerine eşlik etmelerini sağlamak anlamlı ve bir o kadar romantik geliyor kulağa.

A post shared by t a b i i (@tabiiatolye) on


#sukkulent #succulent #succulents #succulove #kaktus #cactus #cacti #nature #natural #botanic #botanical

A post shared by t a b i i (@tabiiatolye) on


Görsel: Facebook, Instagram