Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSWi 2012 – Markaları Sosyal Televizyon Deneyimine Entegre Etme

SXSWi 2012 – Markaları Sosyal Televizyon Deneyimine Entegre Etme

Bir önceki yazıda size ilk kapıda kaldığım Integrating Brands into Social Television panelinden bahsetmiştim. 

Bu sene “Social TV” etrafında oldukça fazla sayıda oturum var. SXSW'deki toplam 1400 civarındaki etkinlik içerisine kendinizi kaybetmemeniz için oturumlar, sınıflandırılma ve bu sınıflandırmaya göre otellere ve salonlara bölüştürülmüş durumdalar.

Konferansın en ateşli tartışılan konularından olan “Social TV” için Yakınsama ( Convergence), Sosyal Ağlar (Social Networks),  İçerik (Content) ve Pazarlama ve Marka (Branding and Marketing ) başlıkları altında onlarca panel var. Bu oturumların bir kısmı  TV-sosyal medya entegrasyonuna odaklanırken benim katılmaya çalıştığım smiley ise markalama başlığı altındaydı.  

Panelin katılımcıları oldukça çeşitli ve yetkin bir kadroydu ve bu kapıda kalmamızın temel sebebini açıklıyordu:

  • Mike Shields, Dijital Editör, Adweek
  • Jonathan Carson, CEO, Nielsen Digital
  • Michael Cupo, Sosyal Medya Direktörü, ESPN
  • Jennifer Kavanagh, Dijital Direktörü, Oxygen Media
  • Kristin Frank, Genel Müdür, MTV.com, VH1.com, MTV Networks
     

Panel’de tartışılan konular TV platformunun sosyalleşmesi ve sosyal katmaları daha zenginleştirilmiş bir içerik yaratmak için kullanması üzerine odaklansa da, öne çıkan yine teknik entegrasyon konuları, sosyal TV uygulamaları ve bunların programlara etkisi oldu. Hatta bu katılımcıların Twitter’da bu konuda mızmızlanmasına bile yol açtı. 

Oturumda özetle aşağıdaki başlıklar öne çıktı.

  • Eğer gerçekten bağ kuran bir içerik (engaging content) yarattıysanız izleyicileriniz sosyal medyada da konuşacaklardır. Sorun bunu sizin içeriğinize entegre edip edememenizde.
     
  • Sosyal medyada da başka hiçbir teknoloji, kötü bir içeriği iyi yapamaz ama iyi içeriği muhteşem hale getirebilir.
     
  • Sosyal televizyon ortak izleme deneyimi ile şekillenecek, sadece izleyeciler birbirlerini değil yapımcılar da izleyicileri izlemeye başlayacak smiley
     

Bu oturumun yanında diğer oturumlar içerisinde en öne çıkan “It’s Not TV, It’s Social TV” oturumu ile ilgili YouTube'daki videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

Son not; Nielsen araştırmasına  göre sosyal sohbetteki %9'luk artış, ratinglerde %1'lik bir artışa denk geliyor, bu da #firatinyazgisi’nın arkasındaki bakışı açıklıyor.

  Yalçın ve Ömer'in Teksas SXSWi’de canlı canlı izlediği
  ve kaleme aldığı tüm oturumları okumak için tık tık.