Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSW Interactive 2012 – Settar’ın Notları 1

SXSW Interactive 2012 – Settar’ın Notları 1

Festivalden kimi küçük detayları da bunun gibi ufak haberlerle aktarayım istedim. Umarım faydalı olur.

ISIS

Google Wallet'a rakip olarak geliştirilen ve hem telekom operatörleri hem de kredi kartları tarafında büyük anlaşmalarını tamamlamış bir girişim olan Isis, festivalde bir standda NFC teknolojisi ile nasıl kolay ödeme yapılabildiğini gösterdi. Sembolik otomatlar içinden ürünleri telefon uygulaması ile satın almaya olanak tanıyan sistem yazın San Francisco'da kullanılmaya başlanacak.

Roller Derby

Aslında bu SXSW etkinliklerinden birisi değildi ama Interactive açılış partisinin yanında gerçekleşmekte olduğu için dikkatimi çekti. Drew Barrymore'un Whip It filminden öğrendiğimiz bu spor, sert mizaçlı kadınların patenlerle pist üzerinde iki takım halinde daireler çizerken birbirlerini biçmesi şeklinde özetlenebilir. Texas'ta gerçekten popüler olduğunu görmek ilginç geldi, vaktim olmadığı için izleyemedim.

BuddyMedia'nın Kahve Aracı

Festival boyunca her köşede sürpriz bazı sponsorlar ya da promosyonlar görmek mümkün. BuddyMedia da sabah erken saatlerde sokakta bedava kahve dağıtarak sosyal medya entegrasyonlu bir ödüllü kampanyasını duyuruyordu. Bir an önce sunuma girmek istediğim bir zamanda bu kahve iyi geldi doğrusu.

  Yalçın ve Ömer'in Teksas SXSWi’de canlı canlı izlediği
  ve kaleme aldığı tüm oturumları okumak için tık tık.