Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSW 2012’de Öne Çıkan Konum Tabanlı Sosyal Mobil Uygulamalar

SXSW 2012’de Öne Çıkan Konum Tabanlı Sosyal Mobil Uygulamalar

SoLoMo olarak kısaltılan "Social Location-based Mobile" uygulama furyasının etkilerini SXSW'de hissetmemek mümkün değil. Artan akıllı telefon penetrasyonu ve bu telefonların GPS alıcıları sayesinde daha net yer tespiti gerçekleştirmesi bu lokasyon bilgisine dayalı uygulamaları da artırdı. 

Highlight'da bu uygulamalardan birisi ve bu sene SXSW'de oldukça konuşuldu. 

Aslında çok basit bir fikirden hareket ediyor. Highlight kullanıcılarının bulundukları yere en yakın, beğenileri en çok kesişenleri birbirinden haberdar ediyor. Soysal katmanın üzerine lokasyon katmanı ekleyerek SoLoMo için güzel bir örnek oluşturuyor. Uygulamayı IOS için şuradan indirebilirsiniz.

İlk denememde 2. derecen bile sosyal ağımda olma ihtimali olmadığını düşündüğüm kişiler önerdi. Ama sanırım bu aralar SXSW ile ilgili çok post atmamın etkisi ile bu sonuçla karşılaştım.
 
Sonar ise bir başka uygulama. Benzer mantıkla çalışan ancak Highlight'tan temel farkı Foursquare ile eşlesmesi olan uygulamayı, IOS için şuradan indirebilirsiniz. 

Banjo ise arkadaşlık haritanızdan bağımsız olarak sizin bulunduğunuz mekana göre bağlamış olduğunuz sosyal ağlardaki güncellemeleri çekiyor. Lokalleşmiş sosyal medya destekli modern bir flört uygulaması olarak bile pozisyonlanabilicek bu uygulamayı kullananlar 6 haneli müşteri kazanımı seviyesine geldiler.

Görünen o ki bu ve benzeri uygulamaları 2012'de çok duymaya devam edeceğiz.

  Yalçın ve Ömer'in Teksas SXSWi’de canlı canlı izlediği
  ve kaleme aldığı tüm oturumları okumak için tık tık.