Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürekli Tüketmekten Vazgeç, Yavaş Yaşa

Sürekli Tüketmekten Vazgeç, Yavaş Yaşa

Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin ilanları bizi yavaşlamaya, tüketmemeye davet ediyor.

İnsanlık olarak son 300 yıl içerisinde harika buluşlara imza attığımızı, Dünya’yı daha iyi bir yöne doğru sevk ettiğimizi ve sınırlarımızı aşarak gelişmeye devam ettiğimizi söyleyebiliriz. Sonuçta buhar gücünü ve makineleri icat ettik, sanayi devrimini yaşadık. Tarım toplumuna geçtikten sonra insanlık tarihinin en büyük sıçramasını yaptık. Fakat ne için?

Her yıl çıkan son model akıllı telefonları, otomobilleri, çamaşır makinelerini, televizyonları almak ve Dünya’yı bir elektronik çöplüğüne dönüştürmek için mi? Yönetmen Alex Gorosh, Çin ve Hindistanla birlikte dünyanın en büyük elektronik çöplüğü olan Senegal’e giderek tüketim alışkanlıklarımızın başka insanları nasıl etkilediğini göstermişti.

Hadi elektroniği bir kenara koyalım. Konu teknoloji olunca hepimiz biraz müsamaha göstermeliyiz, sözüm ona. Her sene yanına bir yenisi eklenen birbirinin aynısı ayakkabılar, dolaplarda hiç kullanılmayıp eskiyen kıyafetler de cabası. “Daha” diyerek başladığımız her cümle tüketim toplumunun üzerimize kazıdığı izleri yansıtıyor.

Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği ise bu hoyrat tutumlarımız karşısında söz alarak Tribal Worldwide İstanbul ile birlikte Yavaş Yaşa kampanyasını takdim ediyor. İnternet sitelerinde yer alan metinler, tüm sosyal yaşamımızı ve alışkanlıklarımızı sorgulamaya iterken hazırlanan görseller de tüketim düzeninin tuzaklarını kendi silahıyla vuruyor.

Mutluluğun para ve onunla satın alınabilen ürünlerde olduğu yanılgısına karşılık, gelin sakin bir nefes alalım, yavaş yaşayalım, elimizdekilerin değerini anlayalım. Doğayı koruyalım gibi söylemleri dilimize pelesenk ederken yaşam tarzımızı da buna göre değiştirelim, geri dönüştürelim, paylaşalım. Dünya’yı ölümden kurtaralım.

Künye:

Reklamveren: Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği


Reklamveren Temsilcileri Bülent Köstem


Reklam Ajansı: Tribal Worldwide İstanbul
Genel Müdür: Ömür Kula Çapan


Kreatif Direktör: Arda Erdik, Başar Bellisan


Yaratıcı Grup Başkanı: Güldeniz Şeşen Bilginer, Barış Sarhan

Yaratıcı Ekip: Meriç Karabulut, Hakan İhtiyaroğlu, Alican Kılıçoğlu
Müşteri İlişkileri Ozan Öke

İllüstratör Hüseyin Celal Koç

Görsel: Yavaş Yaşa