Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürdürülebilirlik ve Sosyal Dayanışma Dostu Diş Fırçası: Bogobrush

Sürdürülebilirlik ve Sosyal Dayanışma Dostu Diş Fırçası: Bogobrush

Bogobrush, diğer diş fırçalarını utandıracak geri dönüşüm yetenekleri ve sosyal dayanışma projeleriyle fark yaratıyor.

Sadece Amerika’da 450 milyondan fazla diş fırçası atık sahalarını boyluyor. Günümüzde kullandığımız çoğu fırçanın üzerinde tutmak için ya da sadece süs olsun diye farklı malzemeler kullanıyor ve bu ekstra malzemeler fırçaları geri dönüştürülemez hale getirerek, onlara heterojen bir yapı kazandırıyor.

John ve Heather Mcdougall’ın basitlik, sürdürülebilirlik ve toplumsal değerleri öne çıkararak tasarladıkları Bogobrush diş fırçaları sadece tasarımlarıyla değil, taşıdıkları misyonla da önem taşıyor.

Bogobrush diş fırçaları ya tamamen geri dönüştürülebiliyor ya da gübreleşebilen malzemelerden yapılıyor. Bogobrush’ın beyaz, siyah, mavi seçeneklerinin yanında bir de “Naked” modeli bulunuyor. “Naked”in yapımında keten ve Amerikan çiftliklerinden elde edilen atık bitki materyalleri kullanılmış.

Minimalist bir tasarıma sahip olan diş fırçalarının ayakta durmasına yarayan ayaklığı ise fırçanın hiçbir yere değmeden kuru ve steril kalmasını sağlıyor.

Bogobrush’ın hassasiyetleri sadece doğa ve sürdürülebilirlikle sınırlı değil, sosyal dayanışma için de sürdükleri projeler var: Satılan her Bogobrush’a karşılık, bir tane de ihtiyacı olan birine gönderiliyor. Firma, bugüne kadar partner sağlık klinikleri üzerinden 2.000’den fazla diş fırçası bağışlamış.

Bogobrush’ları şuradan satın alabilirsiniz.

Görsel; bogobrush