Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sun Hats: Işık Üreten Şapka

Sun Hats: Işık Üreten Şapka

Kolombiyalı kamu kuruluşu EPM, elektriksiz köylerdeki çiftçiler için, altında uzun saatler çalıştıkları güneş ışınlarını Sun Hats’le fırsata çevirdi.

Sürdürülebilirlik projeleriyle ve ülkeye bu alanda sağladığı destekle tanınan, Kolombiya’nın en büyük kamu hizmeti kuruluşu EPM, hazırladığı yeni güneş enerjisi programı kapsamında DDB Colombia’yla bir araya gelerek kırsal bölgelerde yaşayan ve elektriğe erişimi olmayan topluluklar için “Sun Hats”i (Güneş Şapkaları) yarattı.

Sun Hats; uzun saatler boyunca zor şartlar altında çalışan çiftçileri, direkt olarak maruz kaldıkları güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için tasarladı. Sun Hats, Kolombiya’nın simgesi haline gelmiş geleneksel Sombre Vueltiao şapkasına benziyor ve hayatını toprağı ekip biçerek kazanan insanların yaşam tarzını yansıtıyor.

Sun Hats, yalnızca güneşin zararlı etkilerinden korumuyor, aynı zamanda iki yanında bulunan 2 küçük güneş paneli sayesinde güneş ışınlarını, şapkanın ön kısmında yer alan LED ampulü aydınlatan elektrik enerjisine dönüştürmek için depoluyor. Elektrik olmadan yaşayan bölgelerdeki çiftçilere dağıtılan bu şapkalar, güneşte şarj oluyor ve 8 saatlik şarj süresi ardından 4 saatlik kullanım ömrü sunuyor.

LED aydınlatma sayesinde çiftçiler, karanlık bastırdıktan sonra eve dönüş yolunu uzun ve dolambaçlı yolları takip etmeden kolayca bulabiliyor. Ayrıca, şapka evlerde ışık kaynağı olarak da kullanabiliyor.

Geleneksel Kolombiya şapkasına sadık kalınarak tasarlanan Sun Hats, yerel üreticiler tarafından, orijinal materyaller kullanılarak hazırlanmış. EPM ve DDB Colombia, bu sayede yerel ekonomiye de katkı sağlamak istemiş ve bu şapkalar Kolombiyalı insanların öncelikli ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış.

Künye:

Müşteri: EPM
Başlık: “Sun Hats”
Ajans: DDB Colombia
Ürün: Güneş Enerjisi Programı
Kurumsal Kimlik Yöneticisi: Ana María González
Marka Strateji Yöneticisi: Clara Elena González
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Leo Macias
Genel Yaratıcı Yöneticiler: Marco Muñoz, Daniel Calle
Metin Yazarları: Oscar Mejía, Juan Sebastián Muñoz
Sanat Yönetmenleri: Luigy Florez, Camilo Londoño, Nicol Andrés Ossa
Hesap Yöneticisi: Alejandro Atehortua
Yapım Yönetmeni: Sandra Urrego
Dijital Yaratıcı: Sebastián Gutiérrez
3B Yapım: Jefferson Arango
Görsel-İşitsel Editör: Nicolás López
Görsel-İşitsel Yönetmen: Enrique Ramírez
Proje Yöneticisi: Natalia Vélez
Prodüksiyon ve Film: Jungle Box

Görsel: YouTube