Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sudan ve Işıktan Yapılmış Trafik İşareti Softstop

Sudan ve Işıktan Yapılmış Trafik İşareti Softstop

Avustralya'da bir tünele araçların hızla girme riskini azaltmak için tasarım şirketi ile birlikte enstalasyon gerçekleştirilmiş.

Her gün aynı yollarda geçen Avustralyalılar trafik ışıklarına ve kurallarına dikkat etmeyi bırakıp en önemli trafik işaretlerini bile görmeyi ihmal ediyor. En son çok büyük ebattaki yük kamyonlarının tünele girerken dikkat etmeyip yaptığı kaza tünelin 1 hafta süreyle kullanılamaz duruma gelmesine neden olunca Sidney’deki Harbol Tüneli için bir proje düşünülmüş. Çünkü dikkat işaretleri ne kadar renkli büyük olursa olsun, yanıp söndükleri durumlarda bile sürücülerin dikkatini çekmeyi başarmamış.

Genellikle eğlence endüstrisine yönelik özel etkinliklere ışıktan tasarım yapılar ve geçici enstalasyonlar üreten yaratıcı teknoloji şirket Laservision ile işbirliği ile görmezden gelinmesi imkansız dev bir ‘dur’ işareti tasarlanmış. Trafik işaretinin malzemesi ışık ve su. Akan suyun üzerine projeksiyon ile yansıtılan kırmızı ışık kamyon ya da tır şoförlerinin mecburi olarak tünele girerken durmasını sağlıyor.Uygulamanın ismi Softstop.