Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stresten Uzaklaşıp Sakinleşmek İçin Bir Mobil Uygulama: Pause

Stresten Uzaklaşıp Sakinleşmek İçin Bir Mobil Uygulama: Pause

Ustwo'nun geliştirdiği mobil uygulama ruhsal dinginliği ve sakinliği birkaç dakikada önünüze seriyor.

Monument Valley ile hayatımıza giren dijital ürün stüdyosu ustwo, farklı disiplinlerden mobil ve dijital geliştirmeler yapıyor. Özellikle kurguladığı minimalist, sade dili sayesinde geniş kitlelerde etki yaratmayı başardı. PauseAble ve ustwo işbirliğiyle geliştirilen son mobil uygulama Pause ise üzerinizdeki gerginliği ve stresi alıp uzaklara götürüyor.

Minimalizmin sınırlarında gezen uygulama kafanızı boşaltmanıza yardım etmek için size belirli bir zaman içerisinde çok çok az şey yaptırıyor. Hiçbir şey yapmamanın boşluğu ile ofis içerisinde onlarca işle ilgilenmenin orta noktasını buluyor; Parmağınızın yavaşça hareket etmesi. Uygulamayı kullanabileceğiniz zamanı belirleyebiliyorsunuz fakat ortalama 10 dakikalık seans içerisinde dokunduğunuz nokta içerisindeki akışkan büyüyor ve büyük çemberi doldurmaya çalışıyor. Parmağınızı çok hızlı hareket ettirirseniz veya durursanız uygulama sizi uyarıyor ve o yavaş tempoya uyum sağlamanızı telkin ediyor.

Bu sakinlik ve hiçlik teşviğiyle “Do nothing for 2 minutes” (2 dakika boyunca hiçbir şey yapma) internet sitesine benzeyen Pause‘un diğerlerinden ayrıldığı keskin bir çizgisi var. Pause ile hiçbir şey yapmama durumu yanlışlanıyor ve aslında bir şey yapıyorsunuz. Böylece hiçlik içerisindeyken kendi sorunlarınızı, sorumluluklarınızı düşünebilir ve huzurunuzu kaçırabilirken Pause‘da gerçekten bir şey yapıyorsunuz. Ancak o kadar yavaş yapıyorsunuz ki sakinlik ruhunuzda saklı kalan yerden çıkıp size ulaşıyor.

Görsel; Pause